Η Τουρκία προσφέρει ξανά υπηκοότητα στους Έλληνες που εξορίστηκαν το 1964

Σε προσπάθεια να βρεθεί τρόπος ώστε να επαναφέρουν τους Έλληνες υπηκόους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Τουρκία το 1964 βρίσκεται το τουρκικό κράτος, όπως δήλωσε στο Al – Jazeera Turk, ο πρόεδρος της Ελληνικής Οικουμενικής Ομοσπονδίας στην Κωνσταντινούπολης, Νικόλας Ουζούνογλου.

Ο Ουζούνογλου έχει αποκαλύψει μερικές λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων του με την Άγκυρα . Συγκεκριμένα είπε : «Μετά την εξορία , η Τουρκία δεν παραχωρούσε την τουρκική υπηκοότητα σε παιδιά που γεννήθηκαν μεταξύ των ετών 1963-1981, μέσω

των μητέρων τους . Μετά από μια συνάντηση που είχα με αξιωματούχους της Άγκυρας , αυτή η απόφαση λήφθηκε πίσω πριν από λίγους μήνες . Τώρα , τα άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1963-1981 έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για τουρκική υπηκοότητα μέσω μητέρες τους ».

Ο ίδιος ο Ουζούνογλου πριν μεταναστεύσει στην Ελλάδα είχε φύγει από την Τουρκία το 1974 για σπουδές στην Αγγλία. Εξήγησε ότι οι Έλληνες υπήκοοι της Τουρκίας αντιμετώπισαν πάρα πολλές δυσκολίες στην Ελλάδα. Όχι μόνο είχαν χάσει την περιουσία τους και τα χρήματα τους, αλλά και το ελληνικό κράτος τους αντιμετώπιζε με αρνητικό τρόπο και δεν τους παρείχε καμία άδεια εργασίας ή διαμονής .

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών.

The post Η Τουρκία προσφέρει ξανά υπηκοότητα στους Έλληνες που εξορίστηκαν το 1964 appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα