Η συνάντηση Κ. Παπούλια με τον Πατριάρχη Μόσχας (ΦΩΤΟ)

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πατριάρχης Μόσχας, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Πατριάρχη Ιερώνυμο. Ο κ. Παπούλιας τίμησε τον κ. Κύριλλο, ενώπιον των μελών της Ιεράς Συνόδου, με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής.

Ο Πατριάρχης τον ευχαρίστησε θερμά τονίζοντας ότι Έλληνες και Ρώσοι είναι αδελφοί λαοί και έχουν πολλά κοινά στοιχεία με κοινό θεμέλιο λίθο την Ορθοδοξία η οποία, όπως είπε, «μπορεί να βοηθήσει στα όποια

προβλήματα υπάρχουν να αντιμετωπιστούν με αδελφικό τρόπο και αλληλεγγύη».

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε «αδερφικές» τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών, τονίζοντας ότι έχουν μεγάλο ιστορικό βάθος.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης στους Ρώσους τουρίστες που αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα μας και ιδίως στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.

«Νομίζω ότι οι εκκλησίες μας πρέπει να συμβαδίσουν για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής μας. Η Ορθοδοξία εκπέμπει ένα μήνυμα ειρήνης και αρμονίας, ένα εξαιρετικά ανθρώπινο μήνυμα» είπε, ενώ ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Μόσχας για τη βοήθεια που προσφέρει «στη χειμαζόμενη ελληνική εκκλησία».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα