Ομογενείς της Πόλης μιλάνε για την εξέγερση στην Τουρκία

Την δική τους μετάδοση για τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στην Τουρκία με σκοπό την ανατροπή του καθεστώτος Ερντογάν δίνουν οι Έλληνες ομογενείς της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι μέσω σελίδας στο Facebook δημοσιεύουν φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις πολιτών με συνεχή ενημέρωση, ενώ παράλληλα κατηγορούν την τουρκική κυβέρνηση ότι μπλοκάρει τις τηλεπικοινωνίες.

Οι Ελληνες ομογενείς, χρησιμοποιώντας

τα social media και συγκεκριμένα το facebook, δίνουν συνεχή ενημέρωση σε όλα τα γεγονότα της διαμαρττυρίας που ξεκίνησε από την πλατεία Ταξίμ, ενώ παράλληλα κατηγορούν την κυβέρνηση Ερντογάν για απόκρυψη της πραγματικής κατάστασης στην Τουρκία και για αντιδημοκρατικές πρακτικές όπως το μπλοκάρισμα των τηλεπικοινωνιών.

Καταγγέλλουν στο facebook ότι τους μπλοκάρουν τις τηλεπικοινωνίες

Στην ομάδα που έχουν οι Ελληνες της Κωνσταντινούπολης στο facebook με τίτλο «Ομογένεια Κωνσταντινούπολη İstanbul Rum Cemaati» γίνονται σοβαρές καταγγελίες για τις πρακτικές του καθεστώτος Ερντογάν, ενώ αναφορικά με το θέμα του μπλοκαρίσματος στις τηλεπικοινωνίες και την καταγγελία της Turkcell αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους! Πιστή στην σωστή τακτική της, η Κυβέρνηση μας, έριξε τις τηλεπικοινωνίες για τουλάχιστον 4 ώρες τα χαράματα, χωρίς να μπορεί να σταματήσει τον κόσμο ο οποίος χτες ξενύχτησε σχεδόν σε όλες τις πόλεις.! Έτσι οι Vodafone, AVEA, Turkcell μπλόκαραν αν και αδυνατούσαν να σταματήσουν την επικοινωνία του κόσμου… Σήμερα νέο ραντεβού για μετά τις 17.00 σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις ενώ η χθεσινή ήταν η πιο δύσκολη νύχτα για την Πυροσβεστική όπως και για τις αρχές. Η ενημέρωση κατέστη δύσκολη και ως εκ τούτου ζητούμε συγνώμη – λόγω των συνθηκών. Σήμερα συνεχίζουμε δυνατά με προσπάθεια για σωστή αναπαραγωγή των δρωμένων που λόγω του πρωτοφανούς της κατάστασης, καλούμαστε όλοι να δείχνουμε αυτοσυγκράτηση όπως και σοβαρότητα.»

Keywords
Τυχαία Θέματα