Η «Παραμυθούπολη» από 8 Φεβρουαρίου στον Δήμο Κορυδαλλού

Το φεστιβάλ «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΕ CINEMA» και ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ παρουσιάζουν την «ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΥΛΗ»

Από το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 16 Μαρτίου ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ :

«TO ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΥΠΗΣ»
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

…ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους του Θανάση Σάλτα

Το παραμύθι “Το περιβόλι της Χαράς και της Λύπης” του πολυβραβευμένου

συγγραφέα Θανάση Σάλτα, ζωντανεύει μπροστά στους μικρούς και μεγάλους μας φίλους.
Οι ηθοποιοί Νάντια Μητρούδη και Μυρτώ Χρυσανθοπούλου παρέα με το μουσικό σχήμα της Χρυσάνθης Οικονομάκη δημιουργούν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα γεμάτη μουσική, τραγούδια και εικόνες που θα μαγέψουν το κοινό μέχρι την τελευταία λέξη του παραμυθιού.
Η Χαρά και η Λύπη, οι δύο ηρωίδες του παραμυθιού, ζουν σε ένα πανέμορφο περιβόλι. Δεν είναι όμως πολύ ευτυχισμένες, γιατί η Χαρά έχει μάθει μόνο να γελά, ενώ η Λύπη έχει μάθει μόνο να λυπάται.


Μέσα σ’ αυτό το όμορφο περιβόλι, η Χαρά και η Λύπη θα γνωρίσουν νεράιδες, ζώα που μιλούν και μαγικούς μονόκερους, που θα τις οδηγήσουν σε φανταστικές περιπέτειες, ενώ ο «Χρόνος» μεταμορφωμένος σε νάνο θα τις βοηθήσει τελικά να δουν την ομορφιά και των δύο συναισθημάτων, τόσο της χαράς όσο και της λύπης.
Τα μουσικά όργανα (πιάνο, φλάουτο, τσέλο) που αποτελούν το μουσικό σχήμα της Χρυσάνθης Οικονομάκη, εκτός από τις όμορφες μελωδίες καλούνται να αναπαραστήσουν φυσικούς ήχους όπως τη βροχή, τον αέρα, τους ποταμούς, τα ρυάκια, τα συναισθήματα και τα «ατυχήματα» που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του παραμυθιού, άλλες φορές με τρόπο μεταφορικό, άλλες πάλι με τρόπο χιουμοριστικό. Έτσι τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα τρία αυτά μουσικά όργανα και τις άπειρες δυνατότητές τους.


Ο συγγραφέας Θανάσης Σάλτας έχει βραβευτεί σε πάρα πολλούς διαγωνισμούς ποίησης, διηγήματος και θεατρικών έργων και συνεχίζει να διακρίνεται για τη ζωντάνια της γραφής του και τον υπέροχο χειρισμό του λόγου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μουσική Επιμέλεια/Σύνθεση Μουσικής: Χρυσάνθη Οικονομάκη
Χρυσάνθη Οικονομάκη – πιάνο
Μυρτώ Χρυσανθοπούλου – φλάουτο
Ουρανία Καραντούνη – τσέλο
Οι ηθοποιοί: Νάντια Μητρούδη – αφήγηση και Μυρτώ Χρυσανθοπούλου – σε ρόλους του παραμυθιού
Τραγουδούν: Νάντια Μηρτούδη & Χρυσάνθη Οικονομάκη
«Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ»
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ο Οδυσσέας είναι ένα σύγχρονο μικρό αγόρι, που όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του, έτσι κι αυτός βιάζεται να μεγαλώσει. 24 ώρες πριν από τα γενέθλιά του παρακαλεί απεγνωσμένα να ενηλικιωθεί με έναν μαγικό τρόπο. Η ευχή του πραγματοποιείται. Εμφανίζεται μαγικά ένα ξωτικό των ονείρων και του προτείνει μια συμφωνία. Κάθε 4 ώρες θα μεγαλώνει 10 χρόνια. Ο Οδυσσέας από τον ενθουσιασμό του δέχεται χωρίς σκέψη τη συμφωνία. Όταν όμως αντιλαμβάνεται ότι σε 24 ώρες θα ολοκληρωθεί ο κύκλος της ζωής του, ζητάει από το ξωτικό να τον επιστρέψει στην παιδική του ηλικία. Το ξωτικό όμως είναι πανίσχυρο. Θα καταφέρει ο Οδυσσέας με τη βοήθεια του κοινού να το νικήσει;
Ένα διαδραστικό έργο γεμάτο χιούμορ, περιπέτεια και αγωνία. Η συμμετοχή του κοινού σε όλη τη διάρκειά της παράστασης είναι σημαντική και καθοριστική.

«Η ΜΥΛΩΝΟΥ»
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Η ομάδα Μικρός Νότος παρουσιάζει την παράσταση «Η Μυλωνού», μια διαδραστική θεατρική εμπειρία για όλα τα παιδιά.

“Πράσινη κλωστή δεμένη,
στην ανέμη τυλιγμένη
Δώσ’ της κλότσο να γυρίσει,
παραμύθι ν’ αρχινήσει”

Με δύο βαλίτσες, κάμποσα μουσικά όργανα, ήχους και χρώματα, με όλη μας τη χαρά και την αγάπη, βάζουμε μπρος και φέτος για το εκπαιδευτικό θεατρικό ταξίδι μας!

Επί «σκηνής» ξετυλίγονται τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια:
• “Η Mυλωνού” από τη Νάξο,
• “O κάβουρας και το φίδι” από την Αττική, βασισμένο σε μύθο του Αισώπου,
• “Ο λαγός και οι βάτραχοι” από την Κύπρο.

Η Μυλωνού είναι μία εκπαιδευτική, διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική και κουκλοθέατρο, που αξιοποιεί τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς, με πρωτοτυπία, φαντασία και δημιουργική διάθεση. Μικροί και μεγάλοι θα ξαφνιαστούν από το κουκλοθέατρο, που μεταμορφώνει εργαλεία καθημερινής χρήσης στην κουζίνα ή στον κήπο σε κούκλες, ενώ τα παιδιά θα αναλάβουν τα ίδια τη θεατρική δράση στο διαδραστικό μέρος της παράστασης.


Οι ξεχασμένοι αυτοί θησαυροί του προφορικού αφηγηματικού λόγου, χαρακτηρίζονται από την αφηγηματική χάρη, την κομψότητα του ύφους, την παραστατικότητα, τη λιτότητα και την αμεσότητα του λόγου, που σε συνδυασμό με το λαϊκό χιούμορ κάνουν τα παραμύθια της παράστασης ένα ευχάριστο και συναρπαστικό ταξίδι.
Στην παράστασή μας η ζωντανή μουσική, το κουκλοθέατρο, η παντομίμα και τα διαδραστικά στοιχεία επιτρέπουν στα ίδια τα παιδιά να συμμετέχουν στην ιστορία, να προβληματίζονται, να εκφράζουν την άποψή τους και να νιώθουν ότι οδηγούν την εξέλιξη των παραμυθιών. Στο τέλος της παράστασης, με τη βοήθεια των ηθοποιών, τα παιδιά συμμετέχουν στα παραμύθια, αναλαμβάνοντας τους ρόλους και την αφήγηση των παραμυθιών.
Τρία παραμύθια για παιδιά! Ιστορίες της γιαγιάς και του παππού! Ιστορίες παρμένες από την ελληνική παράδοση! Μια μοναδική εμπειρία, ψυχαγωγική και ταυτόχρονα άκρως εκπαιδευτική.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΑ 3 ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ»
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ

Θέλεις να βοηθήσεις τα γουρουνάκια να γλιτώσουν από τον λύκο; Θέλεις να μπεις και εσύ στο παιχνίδι και να πρωταγωνιστήσεις στην πιο διασκεδαστική παιδική παράσταση του φετινού χειμώνα;
Μια διαδραστική παράσταση που οι μικροί θεατές ζουν το παραμύθι μέσα από το ίδιο το παραμύθι. Βοηθούν τα γουρουνάκια να γλιτώσουν από τον κακό λύκο, τραγουδούν και χορεύουν με τους ηθοποιούς, φτιάχνουν τη δική τους ιστορία και πρωταγωνιστούν μέσα σ’ αυτή.
Θα έρθεις ή θα αφήσεις τον λύκο να φάει τα τρία μικρά και ανυπεράσπιστα γουρουνάκια;

«ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ»
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΡΟΜΠΕΤΙΝΙ
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 1Η ΜΑΡΤΙΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ

…είναι παραμύθι; όχι ακριβώς…
… είναι κονσέρτο τρομπετών; όχι ακριβώς…
Μα τότε τι είναι;!
…είναι ο πιο παραμυθένιος τρόπος
ν’ ακούσεις κλασική μουσική
και ο πιο μουσικός τρόπος
να πεις ένα παραμύθι…!

Μια παρέα από 4 τρομπέτες, 4 μουσικούς, 1 παραμύθι, 1 ηθοποιό και εσάς αξιοποιεί τους κλασικούς συγγραφείς Αδελφούς Γκριμ για να παρουσιάσει μια νέα αλήθεια για τα παραμύθια!

«ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ!»
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΉ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ

Η ομάδα Μικρός Νότος παρουσιάζει τη νέα της παράσταση «Αισώπου κόμιξ!», μια διαδραστική θεατρική εμπειρία.
Η νέα μας παράσταση «Αισώπου κόμιξ!» αναβιώνει πέντε αγαπημένους μύθους του Αισώπου, που επέζησαν στους αιώνες.
Η παράσταση είναι φτιαγμένη από τα ίδια… αγνά υλικά- κέφι, γνώση και αγάπη για το θέατρο για παιδιά- με μουσική, κίνηση, κούκλες και πολλές… μεταμορφώσεις.

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δραματοποιεί 5 γνωστούς μύθους του Αισώπου και το παιχνίδι ξεκινάει!

Αυτό που συνδέει τους μύθους του Αισώπου με τα κόμιξ είναι ότι και τα δύο έχουν μεγάλη ταχύτητα. Οι μύθοι, όπως και τα κόμιξ, είναι αιχμηροί – ακριβείς, διασκεδάζουν αλλά και διδάσκουν. Εμείς αρχίζουμε να κινούμε τη στατική εικόνα και να μιλάμε το γραπτό λόγο, δίνοντας ζωή στον μύθο!

Μία πολύχρωμη, γεμάτη ζωντάνια, μουσική και κίνηση, παράσταση, που “μιλάει” με αλληγορίες για τη ζωή -μέσα από παθήματα ζώων- και μας διδάσκει τη σπουδαιότητα των πιο υψηλών αξιών και ιδανικών. Μία διαδραστική παράσταση με μουσική, πολλή κίνηση, κούκλες και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις!

Μία παράσταση για μικρούς και μεγάλους!

Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας

Η ποντικίνα της πόλης και η ποντικίνα της εξοχής

Ο Βοριάς και ο Ήλιος

Η Αλεπού και ο Κόρακας

Ο Λαγός και η Χελώνα

«ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΜΙΑ ΒΕΛΟΝΑ,
ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΒΕΛΟΝΑ»
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ

H Αριστέα Κοντραφούρη σε συνεργασία με το εικαστικό θέατρο κούκλας παρουσιάζει τη διαδραστική παράσταση «Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα» του Χρήστου Μπουλώτη.
Μια Kυριακάτικη απόδραση στο χώρο της φαντασίας, ένα μαγικό ταξίδι σ’ ένα εικαστικό, μουσικό, ποιητικό παραμύθι που καλεί τους θεατές να συμμετάσχουν ενεργά στην εξέλιξη και τελική έκβασή του.
Ένα κορίτσι αποκαθιστά τη χαρά και την ευτυχία στη δυστυχισμένη πολιτεία Σαρλενάκ, και το μόνο που δέχεται να πάρει για τη πράξη της αυτή είναι μια απλή βελόνα…

Με αφετηρία το παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη, δημιουργήθηκε μια διαδραστική παράσταση, που πραγματεύεται την απληστία.

Στόχος της παράστασης είναι να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά μέσα από ευέλικτες φόρμες και απλά αντικείμενα – παιχνίδια, να συνδράμουν στην εκτέλεσή της με τη συμμετοχή της φαντασίας τους και να διακρίνουν την ομορφιά της λιτότητας μιας και ζουν σε μια κοινωνία που τώρα τους καλεί επιτακτικά και αιφνίδια να την ανακαλύψουν μετά από την πολυετή απαξίωσή της. Ο μαγικός, πολύχρωμος και απέριττος κόσμος της παράστασης τα ωθεί σε μια διαφορετική προσέγγιση.

Το σκηνικό, κούτες που μετατρέπονται σε βάρκα, αυτοκίνητο, πύλη παλατιού. Ένα γάντι, ένα καπέλο και 6 κορύνες εμψυχώνονται και αφηγούνται το παραμύθι στα παιδιά. Τα παιδιά ζωγραφίζουν, δίνουν το δικό τους τέλος στο παραμύθι… Ανεβαίνουν στη σκηνή, γίνονται ηθοποιοί και παίζουν. Παιδιά και ενήλικες μαθαίνουν το μυστικό τραγούδι των κατοίκων της Σαρλενάκ, τραγουδούν μαζί με αυτούς. Γίνονται όλοι κάτοικοι. Ένα κόκκινο μανιτάρι χορεύει, ενώ ένα κοστούμι κυβερνήτη ζωντανεύει…

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ :
Ο θίασος Αθανασίου ιδρύθηκε το 1982 από τα αδέρφια Κώστα, Γιάννη, Αργύρη και Ελένη, μετά από πολύχρονη μαθητεία δίπλα στον αείμνηστο καραγκιοζοπαίκτη Γιώργο Χαρίδημο.

ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ :
Το Θέατρο Μαριονέτας “ΓΚΟΤΣΗ” ιδρύθηκε το 1978 από τον Νίκο Γκότση. Ο Θανάσης Ν. Γκότσης από μικρός ακολουθούσε τις παραστάσεις και τις περιοδείες του θιάσου και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την τέχνη της μαριονέτας από την ηλικία των 8 χρόνων. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει συμμετάσχει στην παραγωγή όλων των έργων του θιάσου και της κατασκευής των μαριονέτων συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση με αμείωτο ενδιαφέρον και αγάπη για την τέχνη.

ΜΑΓΟΣ ΟΣΚΑΡ :
Ο θαυμαστός κόσμος της μαγείας με το γνωστό μάγο Όσκαρ!
Ένας συναρπαστικός κόσμος γεμάτος εκπλήξεις και φαντασία που θα καθηλώσει τα παιδιά όλων των ηλικιών.
Μια ταχυδακτυλουργική πανδαισία που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη των μικρών μας φίλων.
Ο μάγος Όσκαρ εξαφανίζει… μονομιάς όλα τα προβλήματα και προσφέρει μόνο χαρά, γέλιο και θαυμασμό.

The post Η «Παραμυθούπολη» από 8 Φεβρουαρίου στον Δήμο Κορυδαλλού appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
παιδια, cinema, σαββατο, συμμετοχή, θεατρο, κυπρος, δραση, νέα, μνήμη, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, κοινωνια, ξωτικο, ελενη, μνήμη, αυτοκινητο, γνωση, εικονες, εργαλεια, ζωα, ηθοποιοι, θιασος, μουσικη, ομορφια, παιχνιδια, πυλη, τραγουδια, χρωματα, αγαπη, αγωνια, αλεπου, απληστια, απλα, αττικη, ατμοσφαιρα, αφηγηση, βαλιτσες, βοηθεια, βροχη, γελιο, γινονται, γουρουνακια, δυνατοτητα, δικη, δωσει, ευχαριστο, ευκαιρια, ευτυχια, εκβαση, ενεργα, εξελιξη, τεχνη, ζωη, ζωης, ζωων, ιδια, ιδιο, ηλικια, θησαυροι, εικονα, κινηση, κουζινα, κυκλος, κομιξ, λαγος, λυπη, λογο, μυθοι, μυστικο, μικρο, μουσικα οργανα, ναξο, νεραιδες, νικο, ομαδα, οδυσσεας, παραμυθια, παιδια, πολιτεια, προβληματα, σαββατο, συμμετοχή, στην κουζινα, συγχρονο, τρια, φαντασια, φεστιβαλ, φλαουτο, χιουμορ, χαρα, ωρες, αγορι, αιωνες, ελληνικα, κηπο, κλωστη, κυριακη, μεινει, μπροστα, οργανα, παιχνιδι, σκηνη, ταξιδι, θανασης, υλικα, υπεροχο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα