Η νέα στρατηγική του Σαμαρά έναντι της τρόικας


Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τη συνάντηση που θα έχε σήμερα με την τρόικα ο Αντώνης Σαμαράς.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που υπάρχουν και τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκουν οι τροϊκανοί, κάτι που έγινε σαφές από τις διευκρινίσεις που ζήτησαν από τον Γιάννη Στουρνάρα
για μέτρα  ύψους 2 δισ. ευρώ.Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να θέσει το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων, εξηγώντας ότι για οικονομικούς και… πολιτικούς λόγους θα πρέπει να βάλουν φρένο στη σκληρή γραμμή που έχουν χαράξει.Λέγεται μάλιστα ότι θα υποστηρίξει πως ελλοχεύει ο κίνδυνος της κυβερνητικής αστάθειας εάν συνεχιστούν οι πιέσεις και δεν υπάρξει έστω και οριακή χαλάρωση.Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου είναι εξαιρετικά προσεκτικό, καθώς από την έκθεση των τροϊκανών θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό εάν η χώρα μας θα πάρει την υπερδόση των 31,5 δις. ευρώ.Παράλληλα, είναι πολύ πιθανό ο πρωθυπουργός να καλέσει τους υπουργούς Άμυνας, Υγείας, Δημόσιας Διοίκησης που εμπλέκονται με τις σκληρές απαιτήσεις της τρόικας για να συζητήσουν όλες τις εναλλακτικές λύσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα