«Η ΝΔ θα στηρίξει δικό της υποψήφιο στο δήμο»

Δεκατέσσερα νέα σχολικά συγκροτήματα στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με όσα δηλώνει στην «Κ» ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων.

Ο Στράτος Σιμόπουλος μιλά για πρώτη φορά για την απόφασή του να μην διεκδικήσει το δήμο της Θεσσαλονίκης, εντύπωση που δημιουργήθηκε εξαιτίας της σκληρής αντιπολίτευσης

που άσκησε στο Γιάννη Μπουτάρη, τονίζει κατηγορηματικά πως η ΝΔ δεν πρόκειται να δώσει «έμμεση υποστήριξη» στο σημερινό δήμαρχο και σχολιάζει τη «συγκατοίκησή του» με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σε ό,τι αφορά το Μετρό ο κ. Σιμόπουλος υπογραμμίζει ότι «στη Βενιζέλου είμαστε κυριολεκτικά κολλημένοι» ωστόσο, οι εργασίες στους άλλους σταθμούς εκτελούνται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Συνέντευξη στο Βαγγέλη Στολάκη

Κύριε Γενικέ, πληροφορίες σας θέλουν να έχετε εκμυστηρευτεί σε στενούς σας συνεργάτες την απόφασή σας να μην διεκδικήσετε το δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης. Ισχύει κάτι τέτοιο και αν ναι, για ποιο λόγο εδώ και καιρό δηλώνετε «παρών»;

Άλλο είμαι παρών, κύριε Στολάκη, και άλλο διεκδικώ. Όπως έχω δηλώσει, είμαι Θεσσαλονικιός «γέννημα θρέμμα» και μετέχω στις συζητήσεις και τις ζυμώσεις για όλα τα θέματα της πόλης μου και φυσικά για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Άλλωστε και από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έρ-γων, χειρίζομαι αρκετά και σημαντικά θέματα της Θεσσαλονίκης. Θυμίζω, επίσης, ότι το ό-νομά μου, δημοσιογραφικά, συμπεριελήφθη αρχικά στη σχετική λίστα των πιθανών υποψηφίων, ως συνέπεια της σκληρής κριτικής που ασκούσα στον κ. Μπουτάρη. Δεν σας κρύβω ακόμη, ότι πέρασε από το μυαλό μου η πιθανότητα της δημαρχιακής υποψηφιότητας, τελικά όμως προτίμησα να συνεχίσω τη δουλειά μου στη ΓΓΔΕ και φυσικά την προσπάθειά μου να φέρω έργα και πόρους στη Θεσσαλονίκη.

Ποια πιστεύετε πως πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά του «εκλεκτού» της Λεωφόρου Συγγρού; Πιστεύετε πως η ΝΔ με την καθυστέρηση που έχει δείξει σε ό,τι αφορά την επιλογή του προσώπου που θα βρεθεί απέναντι στο Γιάννη Μπουτάρη βοηθά την υποψηφιότητα του τελευταίου;

Δεν θέλω να μπω τώρα σε μια διαδικασία, η οποία «τρέχει» στη Νέα Δημοκρατία και της οποίας τα αρμόδια όργανα και φυσικά ο Πρόεδρος είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι να χειρισθούν. Γενικά, πιστεύω ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ακηδεμόνευτη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα κόμματα δεν πρέπει να έχουν άποψη.

Πιστεύω, επίσης, ότι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρέπει να είναι αποτελεσματικός, χωρίς αγκυλώσεις, να βάζει ψηλά στην ατζέντα του τις πραγματικές προτεραιότητες της πόλης και όχι δευτερεύοντα θέματα και τέλος να εκπέμπει συνέπεια και να σέβεται την ιστορία της πόλης, χωρίς όμως να παραμένει αγκυλωμένος στο παρελθόν.

Απ’ ότι γνωρίζω η ΝΔ δεν θα κάνει επιλογές, θα στηρίξει όμως υποψηφιότητες. Πιστεύω ότι τρεις μήνες προεκλογικού αγώνα είναι αρκετοί, ειδικά μάλιστα αν πρόκειται για πρόσωπο με υψηλή αναγνωρισιμότητα. Σε καμία, λοιπόν, περίπτωση δεν πρόκειται για έμμεση στήριξη του κ. Μπουτάρη.

Θεωρείτε πως η κυβέρνηση θα έχει βάθος τετραετίας;

Ο στόχος είναι η εξάντληση της τετραετίας και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να την πετύχουμε.

Πολλοί βουλευτές της ΝΔ, βάλλουν κατά στελεχών της κυβέρνησης που δεν έχουν ψηφιστεί από τον κόσμο αλλά έχουν διοριστεί από τον Πρωθυπουργό. Για παράδειγμα ο Γιάννης Στουρνάρας. Εσείς έχετε γίνει στόχος και έχετε δεχτεί τα πυρά «γαλάζιων» βουλευτών;

Κατηγορηματικά όχι και δεν το λέω πολιτικάντικα. Οι σχέσεις μου με όλους τους βουλευτές είναι πολύ καλές. Εκπροσωπούν τους πολίτες και κινούνται καθημερινά μέσα στις τοπικές κοινωνίες. Σε πολλές, μάλιστα, περιπτώσεις συνεργαζόμαστε στενά για τα θέματα των εκλογικών τους περιφερειών.

Ποια έργα υποδομής αναμένεται να ολοκληρωθούν στη Θεσσαλονίκη εντός του 2014;

Το παρόν ΕΣΠΑ ολοκληρώνεται στο τέλος του 2015 και τότε σχεδιάζουμε να παραδοθεί ένα πλήθος έργων. Ενδεικτικά αναφέρω τους κόμβους της δυτικής περιφερειακής, τη σύνδεση του Λιμανιού με το σιδηροδρομικό άξονα προς Ειδομένη, τον κάθετο άξονα της Εγνατίας για τον Προμαχώνα και τους δρόμους για Χαλκιδική.

Διαβάστε ολόκληρη της συνέντευξη στο KARFITSA.GR

The post «Η ΝΔ θα στηρίξει δικό της υποψήφιο στο δήμο» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα