Η Κομισιόν παραπέμπει την Ελλάδα στο δικαστήριο της Ε.Ε

Στο Ευρωπαικό Δικαστήριο κατά εννέα χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας προσφεύγει η Κομισιόν, για παράβαση του κοινοτικού δικαίου.

Πιο συγκεκριμένα η Κομισιόν έρχεται δικαστικά αντιμέτωπη με την Ελλάδα, την Γερμανία, την Φινλανδία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Σουηδία, ενώ έχει γίνει έκκληση σε δικαιοδοτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει

πρόστιμο στην Ελλάδα, στην Αυστρία και την Ιταλία.

Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει την Αυστρία για τη μη συμμόρφωσή της με την Οδηγία για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ζητεί από το Δικαστήριο την επιβολή προστίμου 40.512 ευρώ ανά ημέρα.

Η Κομισιόν παραπέμπει την Ελλάδα για την κακή διαχείριση και επεξεργασία των αστικών λυμάτων, τονίζοντας πως τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία των πολιτών και ζητεί από το Δικαστήριο την επιβολή προστίμου 11.514.081 ευρώ καθώς και την επιβολή προστίμου 47.462 ευρώ ανά ημέρα.

Η Κομισιόν τονίζει πως παρόλο που έχει επίγνωση της κακής οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα αναγκάζεται να παραπέμπει τη χώρα υπογραμμίζοντας πως η σωστή διαχείριση και επεξεργασία των αστικών λυμάτων είναι μια επένδυση που θα βοηθήσει την Ελλάδα στο μέλλον.

Η Επιτροπή παραπέμπει τέλος την Ιταλία για τη μη συμμόρφωσή της με προηγούμενη απόφαση του Δικαστηρίου σχετικά με παράνομες κρατικές ενισχύσεις και ζητεί την επιβολή προστίμου 24.00 ευρώ ανά ημέρα, ξεκινώντας από την στιγμή τη μη εκτέλεσης της πρώτης απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

The post Η Κομισιόν παραπέμπει την Ελλάδα στο δικαστήριο της Ε.Ε appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα