«Η επαναδιαπραγμάτευση θα αποτρέψει την εξαθλίωση»

Η γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο πλαίσιο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων στη βουλή κατέθεσε την άποψη της ότι ακόμη κι αν γίνει επαναδιαπραγμάτευση, που να αφορά τα εργασιακά, και οδηγήσει σε ηπιότερες μνημονιακές πολιτικές, αυτό δεν μπορεί να αποτρέψει την απόλυτη εξαθλίωση των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την κ Παπαρήγα, τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται και εκείνα που θα έρθουν θα εξανεμίσουν τα λίγα ψίχουλα

που ίσως κερδίσει από την επαναδιαπραγμάτευση η κυβέρνηση.

«Εμείς δεν θα ονομάσουμε μνημονιακή αυτή την κυβέρνηση. Γιατί θα συνεχίσει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και μάλιστα με περισσότερο νόμο και τάξη. Μίλησε ο κ. Σαμαράς για νόμο και τάξη αλλά δεν εννοούσε τη κοινωνική εγκληματικότητα αλλά νόμο και τάξη απέναντι στους εργαζόμενους» είπε στη συνέχεια.

Η κα. Παπαρήγα τάχθηκε κατά των αποκρατικοποιήσεων, που θα φέρουν κέρδη στους λίγους και καταστροφές στους πολλούς και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «ενδοτισμό» καθώς εγκατέλειψε, όπως είπε, την καταγγελία του μνημονίου.

Ολοκληρώνοντας η γγ του ΚΚΕ υπερασπίστηκε τους εργατικούς αγώνες, αντιπαραβάλλοντας την με την βία της Χρυσής Αυγής, η οποία «γυμνάζεται πάνω στα πτώματα των μεταναστών».

Keywords
Τυχαία Θέματα