Η ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ στο επίκεντρο της συνάντησης Βενιζέλου-Ράμα

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επισκέφτηκε τα Τίρανα στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Βαλκάνια ως προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, η οποία, είναι βέβαιη ότι θα αποκτήσει το καθεστώς υποψήφιας για ένταξη χώρας τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε

ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος εξήρε τη δέσμευση της αλβανικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Έντι Ράμα διαβεβαιώνοντας ότι η απόκτηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας για την Αλβανία, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, αποτελεί βασική προτεραιότητα της προεδρίας.

Παράλληλα, προσέφερε υποστήριξη σε επίπεδο τεχνικής συνεργασίας με εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία προσέγγισης της Αλβανίας στην ΕΕ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δεν παρέλειψε να ενημερώσει τον υπουργό Εξωτερικών για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί, από την κυβέρνηση, όσον αφορά την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς.

The post Η ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ στο επίκεντρο της συνάντησης Βενιζέλου-Ράμα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα