Η Δράση στη διεκδίκηση του Κέντρου

Την διεκδίκηση του “κέντρου” επιχειρούν τα φιλελεύθερα κόμματα και οι κινήσεις πολιτών στο ανοικτό συνέδριο της Δράσης, το κόμμα του Στέφανου Μάνου,με σκοό τη συγκρότηση ενός ενιαίου μεταρρυθμιστικού μετώπου.

Στο διήμερο συνέδριο, το οποίο είναι σε εξέληξη αυτο το Σαββατοκύριακο,στο αμφιθέατρο του συνεδριακού κέντρου ΔΑΪΣ στο Μαρούσι, στο οποίο θα συμμετέχουν πολλοί μεταρρυθμιστικοί χώροι από τη Μεταρρυθμιστική Ελλάδα του Ηλία Μόσιαλου και την Δημιουργία Ξανά

του Θάνου Τζήμερου μέχρι τους Δημοκρατικούς και την Φιλελεύθερη Συμμαχία του Γρηγόρη Βαλλιανάτου.

Το αμφιθέτρο του συνέδριου είναι κατάμεστο από τους συνέδρους που σαν στόχο έχουν την συγκρότηση ενός ευρύτερου μεταρρυθμιστικού χώρου στον οποίο θα συμμετέχουν σοσιαλδημοκράτες,ανανεωτικοί, φιλελεύθεροι αλλά και κεντροδεξιοί.

Το συνέδριο χαιρέτησαν οι ευρωβουλευτές Σοφία ιντ Βελντ και η Σεσίλια Βίκστρομ οι οποίες απευθύνθηκαν στο ακροατήριο στα ελληνικά και τόνισαν την ανάγκη της δημιουργίας ενός μεταρρυθμιστικού πόλου που θα διεκδικήσει τον κεντρώο πολιτικό χώρο.

Τα βλέμματα, βέβαια, στράφηκαν στον ιδρυτή του κόμματος Στέφανο Μάνο, ο οποίος σημείωσε πως με την αποχώρησή του από την ηγεσία της Δράσης, το κόμμα πλέον αποτελείται από ανθρώπους που δεν είναι «επαγγελματίες της πολιτικής».

Παρά το κλίμα ισοτιμίας μεταξύ των πολιτικών κινήσεων που επιχείρησαν να καλλιεργήσουν οι διοργρανωτές, αίσθηση προκάλεσε η αρχηγικού-τύπου ομιλία του Θάνου Τζήμερου ο οποίος κάλεσε τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις να ξεφύγουν από την ερμηνεία εκείνη της πολιτικής που γίνεται μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, ενώ τόνισε την ανάγκη να φανεί στον πολιτικό ορίζοντα ένας νέος πολιτικός πολιτισμός.

Στο βήμα εκτός από τους αρχηγούς των κομμάτων και των κινήσεων ανέβηκαν και προσωπικότητες όπως ο Γιώργος Προκοπάκης, ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης καθώς και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης. Ιδιαίτερη σημασία είχε η τοποθέτηση του Νίκου Μπίστη ο οποίος τόνισε πως η τρέχουσα κατάσταση δημιουργεί πολιτικές ζυμώσεις αλλά πρέπει οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις να κινηθούν γρήγορα αλλά όχι τσαπατσούλικα.

Μετά τις τοποθετήσεις οι σύνεδροι θα συμμετάσχουν σε τρια workshops για την επιχειρηματικότητα, την κοινωνική πολιτική και το περιβάλλον.

Τα βλέμματα πάντως θα στραφούν στην δεύτερη μέρα του συνεδρίου, αύριο Κυριακή οπότε και οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν να καταλήξουν σε ένα κοινό σχέδιο προκειμένου να δημιουργηθεί ένας κοινός πολιτικός φορέας.

πηγή: iefimerida.grTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα