Η απάντηση του πρύτανη

Συνέντευξη Τύπου έδωσε την Παρασκευή ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος απαντώντας στα δημοσιεύματα εφημερίδας σχετικά με σπατάλη της περιουσίας της Εταιρείας Διαχείρισης της Πανεπιστημιακής Περιουσίας.

Ο κ. Μυλόπουλος είπε ότι «η αλήθεια, δηλαδή, είναι ότι η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

αποτέλεσε εναλλακτική πηγή εσόδων και στήριξε με το αποθεματικό της μέρος των λειτουργικών δαπανών του ΑΠΘ, καθώς και μέρος των δαπανών που θα καλύπτονταν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων».

«Αυτή ήταν συνειδητή επιλογή της διοίκησης και της Συγκλήτου του ΑΠΘ, προκειμένου να μην υποβαθμιστεί ούτε κατ’ ελάχιστον η εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα. Παρά το γεγονός, πάντως, ότι η Εταιρία κάλυψε ένα σημαντικό μέρος των δαπανών αυτών, τα έξοδά της για το 2011 ήταν κατά 30% μειωμένα σε σχέση με το 2010», πρόσθεσε.

«Έχουμε να διοικήσουμε ένα Ίδρυμα-γίγαντα, έπρεπε η να κάνουμε τις δαπάνες, ή να τις κόψουμε, να μην πληρώσουμε τίποτα και πολλοί άνθρωποι να χάσουν τη δουλειά τους» δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Επίσης, ο πρύτανης του ΑΠΘ αλλά και τα μέλη του πρυτανικού συμβουλίου ανέφεραν ότι πράγματι οι κωδικοί των έργων που έγιναν τον τελευταίο χρόνο με χρήματα της Εταιρείας Διαχείρισης ήταν παραπλανητικοί, καθώς συνήθως επιλεγόταν μια γενική περιγραφή και όχι το σύνολο του έργου. Για παράδειγμα και σχετικά με την καταγγελία ότι δαπανήθηκαν 30.000 ευρώ για την τουαλέτα της πρυτανείας, όπως είπε ο κ. Μυλόπουλος, παρότι έτσι περιγράφηκε συνοπτικά, περιλάμβανε έργα σε τουαλέτες, κουζίνες, δάπεδα ενός ολόκληρου ορόφου.

Για την υπόθεση του i-phone που φέρεται να δώρισε ο κ. Παντής σε γνωστή ηθοποιό, με δαπάνη του ΑΠΘ, ο ίδιος ο αντιπρύτανης παραχώρησε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο υπάλληλος του «Λογότυπου», που διώκεται ποινικά, φέρεται να έδωσε εντολή για την αποστολή της τηλεφωνικής συσκευής.

Keywords
Τυχαία Θέματα