«Δημιουργείται ισχυρό τραπεζικό σύστημα»

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος κατά την σημερινή του συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια σχετικά με τις νέες ανατατάξεις στον τραπεζικό χώρο τόνισε όμως πως θα επιθυμούσε «πιο γρήγορες και επιθετικές» εξελίξεις για τις εξαγορές και συγχωνεύσεις.

«Το λέτε… με μια βεβαιότητα. Τι υποκρύπτει αυτή η βεβαιότητα;» ρώτησε στη συνέχεια ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο κ. Προβόπουλος απάντησε πως τα πράγματα κινούνται. «Ανήκω σε αυτούς, βέβαια, που πιστεύουν ότι πρέπει να κινηθούν ακόμα πιο

γρήγορα και πιο επιθετικά, αλλά πάντως κινούνται τα πράγματα. Αυτό είναι, νομίζω, θετικό. Στον τραπεζικό χώρο, έχουμε μια αναδιάταξη των δυνάμεων που, μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση που έχει ήδη ξεκινήσει και θα συμπληρωθεί καθ’ οδόν, θα δημιουργήσει ένα τραπεζικό σύστημα πιο ισχυρό, πιο αποτελεσματικό».

Στη συνέχεια ο κ. Παπούλιας ζήτησε να μάθει πώς εξελίσσονται τα πράγματα με την εποπτεία των τραπεζών, όπου ο κ Προβόπουλος τόνισε «Είναι κομμάτι των πρωτοβουλιών που παίρνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να ξεπεράσουμε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση. Και αυτό, πράγματι, προχωράει αρκετά γρήγορα», απάντησε ο κ. Προβόπουλος και ολοκλήρωσε λέγοντας «Θα έχουμε απτά αποτελέσματα. Υπάρχουν, βέβαια, και εκεί δυσκολίες, αλλά υπάρχει καταρχήν η πολιτική βούληση να κινηθούμε γρήγορα. Και αυτό θα είναι θετικό, όταν προχωρήσει και για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα», ολοκλήρωσε ο τραπεζίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα