Η Google στον αγώνα κατά της online παιδεραστίας

Στον δύσκολο αγώνα για την πάταξη της online παιδεραστίας και της παιδοφιλίας, αρωγός στέκεται και η Google με ένα καινοτόμο εγχείρημα! Η πανίσχυρη αμερικανική εταιρεία, αναμένεται να ενσωματώσει στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησής της, που χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατοντάδες εκατομμύρια χρηστών του Διαδικτύου, ένα σύστημα κρυπτογραφημένων «δακτυλικών αποτυπωμάτων» σε μια μεγάλη βάση δεδομένων παιδικού

πορνογραφικού περιεχομένου και λέξεων «κλειδιά», οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται από τον μέσο χρήστη. Χάρη σε αυτό, θα είναι εφικτή για νομικές εταιρείες και οργανισμούς, η από κοινού συνεργασία, με στόχο την καταγραφή και τον εντοπισμό τέτοιων περιεχομένων, ώστε να εντοπίζονται τα παιδιά – θύματα και να διώκονται οι δράστες.

Επιπρόσθετα, ο αμερικανικός κολοσσός όπως ανακοίνωσε, να επενδύσει 5 εκατομμύρια δολάρια, στην υποστήριξη οργανώσεων για την καταπολέμηση του νοσηρού αυτού φαινομένου, ενώ θα ιδρυθεί επίσης ένα τεχνολογικό ταμείο Παιδικής Προστασίας, κόστους 2 εκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να περιοριστεί έτι περαιτέρω η δράση των παιδεραστών σε παγκόσμια κλίμακα. Μέρος της άνωθεν συμφωνίας υποστήριξης αφορά και διεθνείς οργανισμούς υπέρ της παιδικής προστασίας, όπως όπως το Εθνικό Κέντρο για Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά και το Ίδρυμα Διαδικτυακής Παρακολούθησης, ενώ η πρόθεση των υπεύθυνων της Google, είναι να δώσουν πρόσθετη στήριξη σε παρόμοιες οργανώσεις της Αμερικής, της Ευρώπης της Αυστραλίας, του Καναδά και της Λατινικής Αμερικής.

The post Η Google στον αγώνα κατά της online παιδεραστίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα