Γνωρίστε δωρεάν τη Θεσσαλονίκη…

«Γνωρίζω και Μαθαίνω την Πόλη μου» διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τους δημότες, με Δωρεάν Ξεναγήσεις στις δημοτικές κοινότητες της Θεσσαλονίκης.

Η διοργάνωση ήταν μια ιδέα του Τμήμα Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την 1η, 2η, 3η και

5η Κοινότητα.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται μόνο τα Σαββατοκύριακα και θα ξεκινήσουν από τις 5 Μαΐου έως τις 17 Ιουνίου. Όσοι δημότες θέλουν να συμμετάσχουν πρόγραμμα πρέπει να τηλεφωνήσουν άμεσα στα δημοτικά τους διαμερίσματα. Το κάθε γκρουπ θα περιλαμβάνει 35 άτομα, τα οποία θα παίρνουν μέρος κατά σειρά προτεραιότητας. Οι ξεναγήσεις θα ξεκινούν στις 11:00 π.μ. και η συμμετοχή θα είναι δωρεάν.

Για το Σάββατο 5/5 το πρόγραμμα είναι το εξής:

ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

Bey Hamam, Χαμζά μπέη, Μπεζεστένι, Λευκός Πύργος.

ΒΙΛΛΕΣ 2

Αρχοντικό Αχμέτ Καπαντζή, Οικία Μοδιάνο (Λαογραφικό μουσείο), Ορφανοτροφείο Μέλισσα, Σχολή Τυφλών, Οικία Σάλεμ, Οικία Μιχαηλίδη, Γενί Τζαμί, Οικία Μοδιάνο, Α' Γυμνάσιο, προτομή Γεωργίου Α', 12ο Δημοτικό Σχολείο, Δημαρχείο

Την ερχόμενη Κυριακή 6/5:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ

Αρχοντικό Νεδέλκου, Κόκκινο Σπίτι, Οικία Τερκενλή, Ερμού, Πλατεία Αριστοτέλους, Αγορές (Βατικιώτη και Βλάλη)

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ 1

Προφήτης Ηλίας, Πλατεία κουλέ καφέ, Βυζαντινό λουτρό, Ταξιάρχες, Άγιος Νικόλαος Ορφανός

ΒΙΛΛΕΣ 1

Βίλλα Αλλατίνη, Βίλλα Μορπούργκο, Οικισμός Ουζιέλ, Casa Bianca, Βίλλα Μορντώχ, Οικία Σιάγα, Chateau mon Bonheur, Οικία Μεχμέτ Καπαντζή (ΜΙΕΤ)

Keywords
Τυχαία Θέματα