Γιόζεφ Βάντσικ: «Ο Παναθηναϊκός έχει δυνατότητες»

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Γιόζεφ Βάντσικ μιλάει αποκλειστικά στο paraskhnio.gr και δηλώνει ικανοποιημένος από την αντίδραση των «πρασίνων» στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, μετά τη φυγή Φερέιρα.

Ο Παναθηναϊκός επανήλθε στις νίκες, επιβλήθηκε

με 2-0 του δεύτερου στη βαθμολογία ΠΑΟΚ και έφερε χαμόγελα στους φίλους του μετά από καιρό, όχι μόνο για το αποτέλεσμα αλλά και για την χορταστική εμφάνιση.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ομάδας, Γιόζεφ Βάντσικ, μιλώντας αποκλειστικά στο paraskhnio.gr τονίζει πως: «ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση την οποία ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν για να πάρει τα πάνω του, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. Τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα και οι κακές εμφανίσεις είχαν επηρεάσει την ομάδα που έδειχνε να έχει χάσει την αυτοπεποίθηση της. Πιστεύω ότι η νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ αλλά και η πολύ καλή εμφάνιση θα δώσει νέο αέρα στην ομάδα για τη συνέχεια. Η ομάδα έχει δυνατότητες, έχει καλούς ποδοσφαιριστές και αδικούσε τον εαυτό της με τις εμφανίσεις που έκανε στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα».

Ο Πολωνός θεωρεί πως: «ήταν αναγκαίο από ένα σημείο και μετά να λυθεί η συνεργασία με τον κύριο Φερέιρα. Είναι ένας καταξιωμένος προπονητής, με σπουδαία καριέρα και υψηλές δυνατότητες, όμως η ομάδα είχε κολλήσει, δεν υπήρχε πρόοδος, το κλίμα στην κερκίδα είχε χαλάσει και δε γινόταν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Το χρειάζονταν και οι παίκτες να γίνει ένα νέο ξεκίνημα και αυτό φάνηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ. Παίκτες που δε μπορούσαν να κάνουν τα βασικά κόντρα στην Κέρκυρα, έπαιξαν εξαιρετικά κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και αυτό δείχνει πολλά, κυρίως για την αλλαγή ψυχολογίας στην ομάδα».

Το αγαπημένο «βουνό» των φίλων του Παναθηναϊκού δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον νέο τεχνικό του «τριφυλλιού», Χουάν Ραμόν Ρότσα: «Ο Ρότσα έχει τον τρόπο να κάνει τους παίκτες του να πιστεύουν στις δυνατότητες και αυτό είναι το μεγάλο του πλεονέκτημα. Ζει τόσα χρόνια μέσα στον Παναθηναϊκό, γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις ενώ πολλοί από τους παίκτες του ρόστερ είναι παιδιά που ο ίδιος «έβγαλε» δουλεύοντας στις ακαδημίες της Παιανίας. Είναι σίγουρο ότι μπορεί να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε ένα σερί επιτυχημένων αποτελεσμάτων και να τονώσει την αυτοπεποίθηση των παικτών αλλά και την πίστη των φιλάθλων στην ομάδα».

Ο παλαίμαχος γκολκίπερ, πάντως, κλείνοντας, θέλει να ρίξει τους τόνους και την ατμόσφαιρα ενθουσιασμού: «στο ποδόσφαιρο δε γίνονται θαύματα, ούτε υπάρχουν μαγικές συνταγές. Ο μόνος δρόμος για να πετύχεις είναι η σκληρή δουλειά. Ο Παναθηναϊκός έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία, δυστυχώς, και αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα. Το ιδανικό θα ήταν η ομάδα να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά ώστε να ετοιμαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ποδοσφαιριστές για το μέλλον. Διότι υπάρχουν νέα παιδιά που έχουν τις δυνατότητες να κάνουν καριέρα».

Σ. ΒοτηράκηςTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα