Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Επίθεση προς την κυβέρνηση αναμένεται να εξαπολύσει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ενόψει της συζήτησης -στις 30 Νοεμβρίου- στη Βουλή της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.

Ο κ. Τσίπρας,

σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, θα ξεκαθαρίσει σήμερα  ότι πολιτικά δεν είναι αποδεκτή ενδεχόμενη αντιπρόταση της κυβέρνησης να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για να διερευνήσει τις ενδεχόμενες ευθύνες του τότε υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου χωρίς να περιλαμβάνονται τα ονόματα του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος διαδέχθηκε τον κ. Παπακωνσταντίνου και υπέγραψε το Μνημόνιο 2.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επιχειρεί να ασκήσει πολιτική πίεση προς την τρικομματική κυβέρνηση, αλλά ιδίως στους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς για τους οποίους εκτιμούν ότι θα έρθουν σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η Χρυσή Αυγή έχουν δηλώσει ότι υπερψηφίζουν την πρόταση αυτό που δεν είναι ακόμα γνωψστό είναι τη στάση θα κρατήσει το ΚΚΕ.

Στις 12 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί συνέντευξη Τύπου ενόψει της συνδιάσκεψης του κόμματος που θα διεξαχθεί από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με θέμα τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα και το Συνέδριο του κόμματος, για το οποίο θα εκλεγούν και αντιπρόσωποι.

Πηγή: real.grTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα