Γιατί οι 153 «αγχώνουν» την Ευρώπη

Η ισχνή πλειοψηφία με την οποία πέρασαν τα μέτρα στην Βουλή φαίνεται ότι έχουν θορυβήσει τους Ευρωπαίους ηγέτες αλλά και παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς γνώριζαν πολύ καλά ότι η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού αντιδρά στα μέτρα αλλά περίμεναν ότι στην Βουλή αυτά θα τύχουν μεγαλύτερης αποδοχής.

Η πεποίθηση αυτή είχε δημιουργηθεί από τις πληροφορίες και «εγγυήσεις» που είχαν λάβει από Κυβερνητικούς παράγοντες που ούτε λίγο ούτε πολύ είχαν προεξοφλήσει την

στήριξη του Μεσοπρόθεσμου και από την ΔΗΜΑΡ και προφανώς δεν περίμεναν τόσες απώλειες από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Γνωρίζοντας, λοιπόν, ότι μέσα σε λίγες μέρες θα υπάρξει και δεύτερη σημαντική ψηφοφορία, αυτή τη φορά για τον Προϋπολογισμό του 2013, βρίσκονται σε στάση αναμονής για την δυνατότητα της Κυβέρνησης να την ξεπεράσει αναίμακτα… αλλά και γενικότερα για το πόσο «ισχυρή» είναι πλέον η Κυβέρνηση.

Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που ο Αντώνης Σαμαράς σπεύδει στις αρχές της εβδομάδας στις Βρυξέλλες καθώς θα επιδιώξει να διαβεβαιώσει για την «σταθερότητα» της Κυβέρνησης (θέλει να κομίζει και μια ευρεία πλειοψηφία για τον Προϋπολογισμό ώστε να το στηρίξει) και να αλλάξει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί.

Το θέμα είναι αν μετά από όλα αυτά θα τον πιστεύουν…Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα