Για κακούργημα η… Β’ Εθνική για το σκάνδαλο Βατοπαιδίου

Του Γιάννη Ντάσκα

Mετά από 5 ολόκληρα χρόνια από την έναρξη της δικαστικής έρευνας για το μέγα σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και μετά από …15 χρόνια από την πρώτη προπαρασκευαστική πράξη για τη δρομολόγηση του σκανδάλου παραπέμπονται στο εδώλιο 14 άτομα να δικαστούν για αντίστοιχα κακουργήματα απιστίας κλπ.

Όμως στην κυριολεξία ο δικαστικός «θησαυρός» είναι άνθρακας αφού ουδείς πολιτικός βρίσκεται υπο κατηγορία αλλά και ουδείς της πολιτικής πυραμίδας.

Είναι αστείο να δεχθεί κανείς ότι το σκάνδαλο Βατοπεδίου με ανταλλαγές εκτάσεων,με σσυμβιβασμούς πάνω σε «χρυσόβουλα» κλπ συνέβη

διότι η συζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη ,ο πατέρας της,οι δυο μοναχοί και 2-3 νομικοί σύμβουλοι του Κράτους το οργάνωσαν

Για την υπόθεση αυτή που ήταν οργανωμένη καθαρά από την πολιτική εξουσία και οι υπόλοιποι είχαν ρόλους στην εκτελεστική πλευρά(εξαιρούνται βέβαια οι παραπεμπόμενοι Εφραίμ και Αρσένιος) παραπέμπονται μόνο στελέχη υπουργείων(νομικοί σύμβουλοι) και της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.

Στον πολιτικό τομέα απαλλάχθηκε κάθε ευθύνης ο τότε διευθυντής του γραφείου του (τότε) πρωθυπουργού Γιάννης Αγγέλου ενώ από τις εξεταστικές επιτροπές και τις ψηφοφορίες είχαν απαλλαγεί τα πολιτικά πρόσωπα (Ρουσόπουλος,Φωτιάδης,Δούκας κλπ)που είχαν κατηγορηθεί ως ενορχηστρωτές.

Σύμφωνα με πληφορορίες στα σκαριά είναι τροπολογίες ,οι οποίες θα βοηθήσουν στην απαλλαγή και των ατόμων που παραπέμπονται με το βούλευμα που δημοσιεύθηκε σήμερα και κατά σύμπτωση έχει αριθμό…2000!

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει το 1998 όταν η Μονή ζήτησε να αναγνωρισθεί ως ιδιοκτήτρια μια ςμικρής νησίδας με μικρό Μετόχι και στη συνέχεια ανα δυο χρόνια αναγνώριζε επι Υπουργίας Δρυ και Φωτιάδη ιδιοκτησίες που έφτασαν στα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα και την ίδια τη Λιμνοθάλασσα.Τότε η Νέα Δημοκρατία έλεγε (Αλεξ.Κοντός) ότι είναι έγκλημα και δεν υπήρχε πουθενά ιδιοκτησία της Μονής.

Όταν έγινε εξουσία το 2004 έκανε τα ακριβώς αντίθετα και σε χρόνο ρεκόρ έγινε συμβιβασμός στον οποίο το Δημόσιο δεν πήρε τίποτα και έδωσε τα πάντα στη Μονή.Και ύστερα άρχισαν και οι ανταλλαγές με γνωμοδοτήσεις που νομικά ήταν «της πλάκας».

Γιαυτές τις γνωμοδοτήσεις παραπέμπονται Νομικοί Συμβουλοι.Θα τις έκαναν ποτέ χωρίς εντολή Υπουργού;Όχι βέβαια.

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα δικαστούν για τις ανταλλαγές μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού Δημοσίου, οι: αρχιμανδρίτης Εφραίμ, μοναχός Αρσένιος, Αικατερίνη Πελέκη, Διονύσης Πελέκης, Δημήτρης Πελέκης , Ιωάννης Διονυσόπουλος, Στέφανος Δέτσης, Χριστόδουλος Μπότσιος, Γρηγόρης Κρόμπας, Πέτρος Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Γκράτσιος, Γιώργος Μητρόπουλος, Σταματούλα Μαντέλη και Κωνσταντίνος Σκιαδάς.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τις πράξεις του ηθικού και φυσικού αυτουργού σε κακουργηματική απιστία και σε ψευδείς βεβαιώσεις για την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων με άλλες εκτάσεις του δημοσίου εκτάσεις.

« Είναι σαν να λένε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι βρόμικο από πάνω μέχρι κάτω και να παραπέμπουν σε δίκες τη Β΄Εθνική» μας είπε πολιτικός που είχε ασχοληθεί με το σκάνδαλο

The post Για κακούργημα η… Β’ Εθνική για το σκάνδαλο Βατοπαιδίου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα