Γελοία χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τα σενάρια μετακόμισης του Βενιζέλου στην Κομισιόν

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Το ΠΑΣΟΚ περνάει στην αντεπίθεση με αφορμή διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα. Ενα απο αυτα , τα σενάρια αναφέρουν ότι δήθεν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλο, συζητά με τον Πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά,

ώστε να γίνει επίτροπος στην Ε.Ε.!

Στην περίπτωση αυτή μάλιστα λένε οι διάφοροι σεναριογράφοι πως ετσι ο κ. Βενιζέλος θα εχει τροπο διαφυγής στην περίπτωση που υποστεί το κόμμα του πολιτική ήττα στις επικείμενες ευρωεκλογές

Από το ΠΑΣΟΚ λένε το εξής απαντώντας στους σεναριογράφους : Η γελοιότητα έχει τα όρια της!

Αυτό το σενάριο όπως και διάφορα άλλα στο παρελθόν είναι κατασκευασμένο που προφανώς εξυπηρετεί σκοπιμότητες.

Όπως άλλωστε είπε ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της « Ελιάς»- Δημοκρατικής Παράταξης, «Είναι πολλοί και επίμονοι αυτοί που θέλουν τη διάλυσή μας και βεβαίως αυτοί που νιώθουν ότι προσωπικά λόγω του ρόλου μου στο ΠΑΣΟΚ, στην Κυβέρνηση, στη συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης τους εμποδίζω και χαίρομαι γιατί έχουν αυτό το αίσθημα. Πράγματι είμαι εδώ για να τους εμποδίσω και θα τους εμποδίσω μέχρι τέλους.»

Στο μεταξύ ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης, μιλώντας στο πρωινό του Mega, ξεκαθάρισε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν αυτοδιαλύεται, όπως κάποιοι θέλουν να πείσουν τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και τα μέλη του». «Εμείς δεν αφήνουμε πίσω ούτε τα σύμβολά μας ούτε την ιστορία μας. Αυτό που αφήνουμε πίσω είναι οι κακές νοοτροπίες και οι κακές συμπεριφορές που συρρίκνωσαν την παράταξη» τόνισε και συμπλήρωσε πως «το ΠΑΣΟΚ έχει προσφέρει πολλά σ’ αυτό τον τόπο. Συρρικνώθηκε μεν από νοοτροπίες και συμπεριφορές που στηλιτεύουμε και οι οποίες πρέπει ν’ αλλάξουν, αλλά δεν ξεχνάμε όλα αυτά που προσέφερε από το 1981 μέχρι σήμερα.»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να συστρατευθούν ώστε να δώσουμε «τη μάχη για τις εκλογές και όχι για την επομένη των εκλογών» επισημαίνοντας με νόημα πως «κάποιοι κοιτούν περισσότερο την επόμενη μέρα παρά τη μάχη των εκλογών»

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε τις τέσσερις επιλογές που θα έχει ο ελληνικός λαός την 25η Μαΐου:

1. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα το οποίο εκφράζεται από την κυρία Μέρκελ και τη Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα, είναι η συνέχιση της πολιτικής λιτότητας.

2. Η επιλογή του PES, μέσω του ΠΑΣΟΚ και της ΕΛΙΑΣ με υποψήφιο τον Martin Schulz ο οποίος θέλει να αλλάξει την κυρίαρχη πολιτικής της λιτότητας που έχει εξαθλιώσει τις νότιες χώρες της Ευρώπης.

3. Η τρίτη επιλογή είναι της λιγότερης Ευρώπης που εκφράζουν τα αριστερά κόμματα και ο κ. Τσίπρας , η οποία όμως δε θα μπορεί ν’ αντιμετωπίσει τις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις.

4. Και τέλος υπάρχει και η επιλογή της Ευρώπης των εθνολαϊκιστικών δεξιών κομμάτων.

The post Γελοία χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τα σενάρια μετακόμισης του Βενιζέλου στην Κομισιόν appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα