Γ. Ντάισελμπλουμ: «Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Κύπρο, όταν χρειάζεται»

Την πλήρη υποστήριξή του στις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο. «Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Κύπρο, όταν χρειάζεται» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος επισκέπτεται το νησί

ένα χρόνο μετά την σύναψη του Μνημονίου. Ο πρόεδρος του Eurogroup, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, χαρακτήρισε τη συνάντηση «πολύ καλή». Τόνισε ότι έχει γίνει πολλή δουλειά κατά τον τελευταίο χρόνο και πρόσθεσε ότι συγχάρηκε τον Κύπριο Πρόεδρο και την κυβέρνησή του γι’ αυτό. «Θα υπάρξουν δύσκολες ώρες, αλλά και προοπτική για την κυπριακή οικονομία, που έδειξε ότι είναι δυναμική και ευέλικτη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μετά και τη συνάντησή του με τον Κύπριο Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ο κ. Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε την περσινή απόφαση για το «κούρεμα» των καταθέσεων σκληρή, αλλά αναπόφευκτη. «Έπρεπε να σώσουμε τις τράπεζες και την οικονομία της Κύπρου», δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ όσον αφορά στα περιοριστικά μέτρα τόνισε πως θα αρθούν σταδιακά με βάση την ανάγκη σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος.

The post Γ. Ντάισελμπλουμ: «Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Κύπρο, όταν χρειάζεται» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα