Φοβούνται γέννηση τρομοκρατικών οργανώσεων στην Κύπρο

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Ανάστατοι είναι από το πρωί η Κυπριακή Δημοκρατία μετά την απειλητική επιστολή που έφτασε στην εφημερίδα «Πολίτης» και απευθυνόταν στον πρόεδρο της δημοκρατίας Νικό Αναστασιάδη απειλώντας τη ζωή του κ Αναστασιάδη και της οικογένειάς του. Οι «εφιαλτικές» αράδες αφορούσαν και τον Διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου, Πανίκου Δημητριάδη, ο οποίος θεωρείτε από όλων σχεδόν τον πληθυσμό της ελεύθερης

Κύπρου ως « άνθρωπος » της Τρόικα » – μάλιστα κάποιοι στους κόλπους της αντιπολίτευσης τον χαρακτηρίζουν ευθέως υπάλληλο των Τροικανών. Σύμφωνα με πολιτικούς παράγοντες της Κύπρου με τους οποίους συνομίλησε μόλις το «Π» η «τρομοκρατία εναντίον πολιτικών είναι ένα όχι συνηθισμένο δεδομένο για τα κυπριακά δημόσια πράγματα ενώ η προηγούμενη φορά που είχε στοχοποιήσει κύπριος πρόεδρος αυτός ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ο οποίος είχε πει στο στόχαστρο των εχθρών του στη διάρκεια πολλών κρίσιμων καμπών στη ιστορία της μεγαλονήσου».

Σήμερα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το άγνωστο για τους Κύπριους «παιχνίδι» της τρομοκρατίας φοβίζει τόσο την κυπριακή δημόσια ζωή όσο και μεταβάλει ισορροπίες και σταθερέ στο νησί ως απότοκο ενός οικονομικού στραγγαλισμού για τον οποίο πια η κοινωνία δείχνει να μην συγχωρεί την πολιτική ηγεσία. Την ώρα που γράφονται αυτές οι αράδες οι πληροφορίες από την Κύπρο λένε πως τα μέτρα ασφαλείας γύρο από τον πρόεδρο της δημοκρατίας έχουν αυξηθεί σε υπερθετικό βαθμό ενώ και οι εκπρόσωποι της Τρόικα αλλά και παράγοντες της δημόσιας οικονομικής και πολιτικής ζωής του τόπου που έχουν τις προηγούμενες μέρες που έχουν αναφερθεί ως συνυπεύθυνοι της σύγχρονης Κυπριακής τραγωδίας έχουν ειδοποιηθεί να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας μέχρι νεοτέρας. Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ξεφυτρώσουν τρομοκρατικές οργανώσεις οι οποίες θα εχουν εκολαυθεί στην καρκινοβασία της κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα