Φοβάται τη στήριξη της ΝΔ ο Μπουτάρης

Τα πάντα για να μην επιβεβαιωθεί η φημολογία πως η Νέα Δημοκρατία υπάρχει πιθανότητα να στηρίξει την υποψηφιότητα του για το Δήμο Θεσσαλονίκης, κάνει ο Γιάννης Μπουτάρης καθώς πιστεύει ότι αν συμβεί αυτό θα χάσει μεγάλο μέρος της δυναμικής του. Όσο και αν ακούγεται αντιφατικό, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να προβοκάρει τους “δεξιούς” της πόλης προκειμένου να πειστεί ο Σαμαράς να μην κάνει την υπέρβαση στηρίζοντας έναν αστό – επιχειρηματία στη δεύτερη πόλη της χώρας.

Η διάθεση του πρωθυπουργού πάντως να φανεί υπερβατικός, μπορεί να ανακοπεί μόνο από τους ψηφοφόρους του, οι οποίοι όντας συντηρητικοί σε μεγάλο βαθμό στη Μακεδονία, δύσκολα θα αποδέχονταν να δοθεί χρίσμα σε έναν άνθρωπο με τις απόψεις του Μπουτάρη.

Κάθε φορά λοιπόν που ο Δήμαρχος εκφράζει δημόσια τις απόψεις του για κοινωνικά ή εθνικά θέματα, οι ψηφοφόροι της ΝΔ στη συμπρωτεύουσα δοκιμάζουν τα όρια τους, γεγονός που φαίνεται να έχει αντιληφθεί ο Μπουτάρης, αξιοποιώντας του. Γι’ αυτό όπως επισημαίνουν άνθρωποι που τον γνωρίζουν, επιλέγει τελευταία να πυκνώνει τις τοποθετήσεις του για ζητήματα όπως το Gay Pride, η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της πόλης ή το αγαπημένο του «θέμα» για τον Κεμάλ.

Εσχάτως όμως ενέτεινε τις επιθέσεις εντάσσοντας στο ρεπερτόριο του και τους γάμους των ομοφυλοφίλων, συνεχίζοντας να χρησιμοποιεί ρητορική πολεμική προς το νεοδημοκρατικό κοινό. Μαζί με τον Καμίνη άλλωστε, έσπασαν κατεστημένα το 2010 και δε θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να ταυτιστούν με την πορεία της τρικομματικής κυβέρνησης, φοβούμενοι μην έχουν την τύχη της στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα