Γιούνκερ: Ο Αντώνης Σαμαράς κάνει εξαιρετική δουλειά

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα του Γερμανικού Χρηματιστηρίου παραχώρησε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιουνκερ κατά την οποία εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας .

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Γιουνκέρ «η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα πριν από την έξοδο από την Ευρωζώνη πριν από ένα χρόνο τέτοια εποχή».
Στη συνέχεια ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup τόνισε πώς ο φόβος για ένα ενδεχόμενο Grexit έχει πλέον εξαφανιστεί ωστόσο τόνισε πως η φοροδιαφυγή και η διαφθορά είναι ακόμα

τεράστιες στην Ελλάδα.
«Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο ωστόσο οι κίνδυνοι παραμένουν», είπε ενώ επεσήμανε πως οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την ανάπτυξη στη χώρα είναι απαισιόδοξες και εκτίμησε πως η εικόνα για το 2014 θα είναι ελαφρώς καλύτερη.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων την περίοδο 2015-2016 ο κ Γιούνκερ είπε πως είναι ακόμα πολύ νωρίς ενώ δεν απέκλεισε ένα τρίτο δάνειο προς την Ελλάδα.
Σχετικά για το κούρεμα του χρέους τόνισε πως είναι ανεύθυνο να ξεκινήσει τώρα διάλογος για αυτό το θέμα ενώ τόνισε πως «είναι ζωτικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα».
Ολοκληρώνοντας ο κ. Γιούνκερ δεν δίστασε να αποδώσει τα εύσημα του στον έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά καθλως όπως τονισε πως κάνει εξαιρετική δουλειά. « Πριν γίνει πρωθυπουργός, η σχέση μου με τον Αντώνη Σαμαρά ήταν γεμάτη εντάσεις και είχαμε πολλές αντιπαραθέσεις. Δεν είχα την καλύτερη εντύπωση. Πρέπει να πω ότι κάνει εξαιρετική δουλειά. Φίλοι μου μου έλεγαν πριν αναλάβει την κυβέρνηση πως «θα κάνει ό,τι του ζητήσουμε στο πλαίσιο των πεποιθήσεών του» και είχαν δίκιο. Εγώ είχα λιγότερο δίκιο. Είμαι ενθουσιασμένος με αυτά που κάνει».

Keywords
Τυχαία Θέματα