Εξαρθρώθηκε σπείρα που έστηνε λούνα πάρκ με πλαστά δικαιολογικά

Στον εντοπισμό και την εξαρθρώσει σπείρας η οποία διοργάνωνε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (τσίρκο, λούνα- παρκ), σε διάφορες περιοχές της χώρας, έχοντας πλαστογραφημένα δικαιολογητικά αλλά και πιστοποιητικά, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ασφάλεια Θεσσαλονίκης οι δράστες είχαν προχωρήσει στην σύσταση εικονικών επιχειρήσεων χρησιμοποιώντας πλαστογραφημένα δικαιολογητικά και πιστοποιητικά. Στην σπείρα εμπλέκονται συνολικά πέντε άτομα τρεις Έλληνες και δυο αλλοδαποί. Εγκέφαλος της σπείρας είναι ένας

57χρονος.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία κατ΄επάγγελμα και εξακολούθηση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, απάτη και παράβαση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Να σημειωθεί πως από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα τελευταία δυο χρόνια εγκατέστησαν 36 περιοδεύοντα τσίρκο και λούνα- παρκ, σε ισάριθμους Δήμους της χώρας, χρησιμοποιώντας σε κάποια από αυτά, πλαστογραφημένα δικαιολογητικά – πιστοποιητικά, που αφορούσαν ακόμα και στη στατικότατα και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων. Η ζημία που προκλήθηκε σε βάρος του Ελληνικού Δημόσιου αγγίζει τις 900.000 ευρώ.

The post Εξαρθρώθηκε σπείρα που έστηνε λούνα πάρκ με πλαστά δικαιολογικά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα