Βασίλης Οικονόμου: Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα με τον πιο τραγικό τρόπο…

Μετά την παρέμβαση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου σχετικά με τα μέτρα προστασίας στους παιδότοπους, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης έκανε λόγο για αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο όσον αφορά τη λειτουργία των παιδότοπων.

Συγκεκριμένα κ. Οικονόμου είχε καταθέσει ερώτηση σχετικά με το θέμα στις 10 Μαρτίου. Στην ερώτηση του ο βουλευτής έκανε λόγο για έλλειψη μέτρων προστασίας σε παιδικές χαρές στην πόλη της Ελευσίνας. Τα ελλειπή μέτρα προστασίας ήρθαν να επιβεβαιωθούν με τον πιο τραγικό τρόπο τόνισε ο κ. Οικονόμου

μετά το περιστατικό που συνέβη στο Ελληνικό το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 13χρονος και να νοσηλεύεται μέχρι αυτή τη στιγμή σε μονάδα εντατικής θεραπείας η 9χρονη αδερφή του.

Στην ερώτηση που είχε καταθέσει τότε, ο κ. Οικονόμου απάντησε ο κ. Μιχελάκης στις 3 Απριλίου παραπέμποντας τον στην Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2007 σύμφωνα με την οποία «τίθενται αυστηροί όροι και προϋποθέσεις στη λειτουργία παιδότοπων, ενώ δίνεται έμφαση σε ζητήματα ασφάλειας των παιδιών».

Παράλληλα ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι «προβλέπονται πρότυπα ασφαλείας και συγκεκριμένες, αυστηρές, απαιτήσεις από κατασκευαστές, εισαγωγείς και αντιπροσώπους παιχνιδιών», καθώς επίσης, και «υποχρέωση συμμόρφωσης προς τις απαιτήσεις ασφαλείας σε μόνιμη βάση καθώς και επανελέγχους των παιχνιδοκατασκευών».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς απαντώντας στον κ. Οικονόμου για το ίδιο θέμα, τον ενημέρωσε ότι αρμόδια για την ορθή και ασφαλή λειτουργία των παιδότοπων είναι η εκάστοτε αδειοδοτούσα αρχή, σύμφωνα με την ΚΥΑ.

Διαβάστε επίσης: Προκαλεί ο δήμαρχος Ελληνικού: Θεωρούσαμε ότι το λούνα παρκ ήταν προσωρινό και δεν χρειαζόταν άδεια! (ΒΙΝΤΕΟ)

The post Βασίλης Οικονόμου: Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα με τον πιο τραγικό τρόπο… appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα