Ερντογάν Vs μπίρας

Την ανησυχία αυτών που υποστηρίζουν τον κοσμικό χαρακτήρα του τουρκικού κράτους αναζωπύρωσε η επίθεση κατά της… μπίρας που εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο ο οποίος κατηγόρησε τους ιδρυτές της Δημοκρατίας της Τουρκίας ότι ανήγαγαν την μπίρα σε εθνικό ποτό της χώρας, την ώρα που, σύμφωνα με τον ίδιο, ο τουρκικός λαός προτιμάει το αριάνι, ένα κρύο ρόφημα γιαουρτιού που δεν περιέχει αλκοόλ.

«Έφτασαν στο σημείο που ορισμένες οικογένειες άρχισαν να δίνουν μπίρα στα παιδιά τους στην ηλικία του δημοτικού σχολείου με την αιτιολογία ότι ήταν καλό για την υγεία και θρεπτικό», σημείωσε ο
Ερντογάν κατά τη διάρκεια ενός συμποσίου που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη για τις πολιτικές σε σχέση με τα οινοπνευματώδη ποτά. Ο Τούρκος πρωθυπουργός καταφέρθηκε, επίσης, εναντίον των μεθυσμένων οδηγών «που είναι η αιτία θανάτου νηφάλιων οδηγών» και κατά των ρυθμίσεων που επέτρεπαν, έως την κατάργησή τους, στους φοιτητές «να μεθούν» στις πανεπιστημιουπόλεις. Ο Τούρκος πρωθυπουργός επέμεινε και το Σάββατο στη θέση του αυτή εξηγώντας ενώπιον επιχειρηματιών ότι ο παππούς του του είχε συστήσει να κηρύξει το αριάνι εθνικό ποτό «για να έχει το έθνος μια υγιή γενιά».Οι δηλώσεις του Ερντογάν προκάλεσαν πληθώρα αντιδράσεων στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. «Δεν απομένει πλέον παρά να κηρυχθούμε προδότες του έθνους επειδή δεν πίνουμε αριάνι», έγραψε ένας χρήστης του Twitter. «Βεβαίως το εθνικό μας ποτό είναι το αριάνι. Θέλουν να μας κάνουν να το πίνουμε για να κοιμηθούμε», σχολιάζει ένας άλλος χρήστης του Ίντερνετ, δίνοντας έμφαση στις υπνωτικές ιδιότητες του ποτού αυτού.
Keywords
Τυχαία Θέματα