ΈΡΕΥΝΑ ΤΗΣ «Κ»: Οι «ισχυροί» των φυλακών, οι άγραφοι νόμοι και οι σχέσεις με τη… διοίκηση

Των Β. Στολάκη, Ε. Καραβασίλη, Λ. Ζαβλιάρη

Κρατούμενοι στοιβαγμένοι σε κελιά, «κλίκες» ισοβιτών, καθημερινές φασαρίες και καταγγελίες για «τυπικές και άτυπες διοικήσεις» σωφρονιστικών καταστημάτων είναι ορισμένα από αυτά που συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες των φυλακών και βλέπουν εκ νέου το φως της δημοσιότητας με αφορμή τον θανατηφόρο βασανισμό του Ιλί Καρέλι, στον οποίο σύμφωνα με δήλωσή του συμμετείχε και ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων Νιγρίτας.

Η δολοφονία Καρέλι που ήρθε ως… απάντηση

στη δολοφονία Τσιρώνη, υπαλλήλου των φυλακών φέρνει ξανά στο προσκήνιο αυτό που, όπως καταγγέλλουν οι αρμόδιοι, επιχειρείται τόσα χρόνια: «να παραμείνει το σύστημα των φυλακών κλειστό και αδιαφανές». Την ίδια ώρα, δικαστικοί, πολιτικοί και συνδικαλιστές του χώρου μιλούν για «πανεπιστήμιο του εγκλήματος», «για διακίνηση ναρκωτικών και χρημάτων» και για «ισχυρούς των φυλακών».

«Η κατάσταση και σήμερα παραμένει η ίδια. Κρατούμενοι απειλούν μέχρι και εισαγγελείς. Μιλάμε για πανεπιστήμιο του εγκλήματος» τονίζει στην «Κ» η ανεξάρτητη βουλευτής Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Γιαταγάνα και πρώην εισαγγελέας, γνωστή στο πανελλήνιο για την έρευνα που είχε κάνει στο παρελθόν στις φυλακές του Γεντί Κουλέ για τις σχέσεις διοίκησης της φυλακής με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους κρατούμενους.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο: karfitsa.gr

The post ΈΡΕΥΝΑ ΤΗΣ «Κ»: Οι «ισχυροί» των φυλακών, οι άγραφοι νόμοι και οι σχέσεις με τη… διοίκηση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα