Έρευνα για τα ΑμΕΑ «Είμαστε πολύ καλοί στο να διοργανώνουμε… φιέστες»

«Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να λειτουργούμε πρόχειρα. Το ίδιο και περισσότερο συμβαίνει με τα ΑμΕΑ. Υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν διατάξεις αλλά μόνο στα χαρτιά. Τίποτε δεν είναι αποτελεσματικό». Με αυτές τις κουβέντες ο πατέρας Κωνσταντίνος (Παπανικολάου) διευθυντής του Ινστιτούτου Ενδοκοινωνιακής Αποκατάστασης, συμπυκνώνει τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντά καθημερινά ένα άτομο με αναπηρία, στην αφιλόξενη, όπως αποδεικνύεται για τα ΑμΕΑ,

Ελλάδα.

Η χώρα μας, μπορεί να διαθέτει νομικό πλαίσιο που υποτίθεται ότι στηρίζει τα άτομα με αναπηρία, αλλά όπως δείχνει η εμπειρία των ατόμων που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα ή των ανθρώπων που ασχολούνται με την υποστήριξη τους, οι νόμοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν εφαρμόζονται.

Πολλοί θεωρούν ότι τα προβλήματα των ΑμΕΑ περιορίζονται στις αποκλεισμένες ράμπες των πεζοδρομίων από ΙΧ και τα κινητικά προβλήματα. Ωστόσο τα φαινόμενα δείχνουν ότι δεν είναι μόνο αυτό. Όπως φαίνεται από το ρεπορτάζ της Karfitsa, ενώ η ανεργία έχει χτυπήσει για τα καλά τις παραγωγικές ηλικίες της Ελλάδας, την ίδια ώρα τα άτομα με αναπηρία καλούνται να καταβάλουν πολλαπλάσια προσπάθεια για να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας. Παρόλα αυτά, η φορολογία και η σχέση των ΑμΕΑ με το κράτος, ελάχιστα διαφέρει σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες, ενώ στο μεταξύ οι αναπηρικές συντάξεις περικόπτονται, τα επιδόματα είναι πενιχρά και οι υποχρεώσεις τρέχουν κανονικά για όσα άτομα με αναπηρία κατάφεραν να κάνουν πραγματικότητα την επιλογή τους να είναι εργαζόμενοι.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην karfitsa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα