Έρχεται ο κυκλώνας… «Βαρβιτσιώτη»!

Ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ετοιμάζει ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στη δομή του υπουργείου και τη διάρθρωση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος, όπως ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη τύπου στο χώρο του υπουργείου.

«Θα είμαστε ίσως το πρώτο Υπουργείο που θα έχει προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών του, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Στον νέο οργανισμό περιλαμβάνονται 4 κλάδοι (μείωση 50%),

3 γενικές διευθύνσεις (δημιουργία ακόμη μίας, της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών), που είναι κοινή για κάθε Υπουργείο, 30 διευθύνσεις (μείωση 43%) και 111 τμήματα (μείωση κατά 39%).

Παράλληλα, τόνισε πως με τον «Λιμενικό Καλλικράτη», όπως αποκαλεί τη νέα αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, θα αξιοποιηθούν περίπου 700 εργαζόμενοι, καθώς καταπολεμάται η γραφειοκρατία.

Έτσι, απελευθερώνονται πολλοί υπάλληλοι που απασχολούνταν με αυτά και επιτυγχάνεται, στην ουσία, μία αύξηση του προσωπικού κατά 10%. Για τις άλλες αλλαγές, είπε ότι θα υπάρξει αύξηση των λιμεναρχείων ώστε σε κάθε νομό να υπάρχει λιμενάρχης, θα μειωθούν οι λιμενικοί σταθμοί σε 41 από 104 που είναι τώρα, και από τους οποίους κάποιοι θα αναβαθμιστούν.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι λύθηκε ένα μεγάλο και ζωτικό πρόβλημα του προσωπικού του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, που δεν μπορούσε να αγοράσει φάρμακα, καθώς το υπουργείο χρωστούσε και τα φαρμακεία δεν έδιναν φάρμακα. Αυτές οι ληξιπρόθεσμες υγειονομικές δαπάνες, που ανέρχονται στο ποσό των περίπου 6.000.000 ευρώ «ενταλματοποιήθηκαν» όπως υπογράμμισε, και έτσι λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα. Πλέον, μετά από αυτές τις ενέργειες, αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξόφληση των δαπανών στους δικαιούχους, μέσω των οικείων ΔΟΥ, μέχρι τέλους τρέχοντος έτους, συνολικού ύψους άνω των 6 εκ. ευρώ.

The post Έρχεται ο κυκλώνας… «Βαρβιτσιώτη»! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα