Η ιστορία πίσω από την πιο δημοφιλή φωτογραφία του Διαδικτύου


Έχει συγκινήσει χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο...

Ο 12χρονος Βραζιλιάνος Diego Frazao Torquato δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του τη στιγμή που παίζει βιολί στην κηδεία τoυ δάσκαλού του, John Evandro da Silva, ο οποίος τον βοήθησε να ξεφύγει από την φτώχεια και την βία μέσα από την εκπαίδευση και τη μουσική.

Ο δάσκαλός του, που δολοφονήθηκε στο κέντρο του Ρίο, ήταν συντονιστής του έργου του Afro Reggae,
ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που δίνει στα παιδιά ελπίδα και την ευκαιρία να αποδράσουν από τις φτωχογειτονιές του Ρίο, που κλυδωνίζονται από την εγκληματικότητα.

Ο νεαρός Diego είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα στην ηλικία των τεσσάρων, επιδεινώθηκε η υγεία του από πνευμονία, και πάλεψε ν΄αντιμετωπίσει τα προβλήματα μνήμης. Ωστόσο κατάφερε να μάθει βιολί.

Ο Diego, γεννήθηκε και μεγάλωσε στις φτωχογειτονιές της Parada de Lucas. Ονειρεύτηκε ότι το βιολί θα τον βοηθήσει να δει τον κόσμο. Δυστυχώς, λίγο μετά απ΄αυτή τη φωτογραφία του ο Diego πέθανε από λευχαιμία. Στην κηδεία του ο José Ντιέγκο junior, ο νέος συντονιστής της Afroreggae δήλωσε: «Νομίζω ότι η κληρονομιά του Ντιέγκο είναι η ελπίδα. Και η βούληση για αλλαγή».parapolitika
Keywords
Τυχαία Θέματα