Έρχεται εισαγγελέας για πολλούς στην Κύπρο!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

“Ο ορισμός ποινικών ανακριτών είναι προτεραιότητά μας για να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου ανήκουν”

Η φράση ανήκει στον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και ήταν ένας από τους βασικούς άξονες στο διάγγελμά του με το οποίο επιβεβαίωσε και το θρίλερ αλλά και την απόφαση να επιλέξει η δική του ηγεσία την ευρωπαϊκή οικογένεια και όχι την έξοδο από το ευρώ το οποίο υποστηρίζουν ως εναλλακτική λύση Κύπριοι πολιτικοί, όπως ο Νίκος (γιός του μακαρίτη προέδρου Τάσου) Παπαδόπουλος αλλά και το ΑΚΕΛ.

Κρατήστε

τα περί ποινικών ανακριτών γιατί η υπόθεση αυτή θα έχει και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον καθώς θα πρωταγωνιστήσει και κεντρικό πρόσωπο του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου.

Πέραν αυτού θα υπάρξουν ζητήματα και με βρόμικο χρήμα και αυτά θα φανούν αμέσως μετά το “κούρεμα” μεγάλων λογαριασμών.

Ζητήματα θα ανοίξουν και με ξένους επιχειρηματίες καθώς ήδη Ρώσοι έχουν δώσει εντολές για διεκδίκηση χρημάτων που θα κουρευτούν και αυτά είναι αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ.

Στη διεκδίκηση αυτή θα τεθούν με εντολές της ευρωπαϊκής ένωσης και ζητήματα ποινικά καθώς θα αμφισβητηθεί η προέλευση αυτών των χρημάτων και για μερικούς Ρώσους επιχειρηματίες η Μόσχα δεν θα στεναχωρηθεί καθόλου. Σε δύσκολη θέση θα έρθει για τα δικά της δίκτυα που μέσω Κύπρου είχαν δραστηριότητες ανά τον κόσμο και κυρίως τον αραβικό.

Και μόνο το γεγονός ότι ένας στους τρεις εργαζόμενους στην Κύπρο ήταν τραπεζικός υπάλληλος δείχνει την καλή αλλά και την κακή πραγματικότητα που είχε διαμορφωθεί και η οποία θα αλλάξει, όπως θα αλλάξει και σε χώρες όπως η Μάλτα και η Σλοβενία που θα ακολουθήσουν.

Από την άλλη εξοργίζει το γεγονός ότι τα νόμιμα χρήματα θα μεταφερθούν λόγω του κλίματος στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες και οι μικρότερες χώρες θα μεταβληθούν σε παρίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα