Άγρια κόντρα εισαγγελέων-Δένδια

H Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αντιδρά στις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, ο οποίος μίλησε για «μειοψηφία λειτουργών της Θέμιδος που εθελοτυφλεί απέναντι στην πρόκληση της ένοπλης τρομοκρατικής δράσης».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, ανέφερε: «Tέτοιες ενέργειες δεν είναι ανεκτές στο πλαίσιο της σύμφωνης με το Σύνταγμα λειτουργίας του Πολιτεύματος και δηλώνει ότι το φρόνημα των δικαστικών λειτουργών δεν κάμπτεται από τις ακατανόητες αυτές ενέργειες, που

ουδόλως συμβάλλουν στην εμπέδωση του, κατά τα εξαγγελλόμενα εκ μέρους της κυβέρνησης, επιθυμητού κλίματος ηρεμίας μεταξύ της δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας».

Παράλληλα, η Ένωση «καλεί τα πλέον αρμόδια και σώφρονα όργανα της Πολιτείας, σε σχέση με εκείνα από τα οποία προήλθαν οι δηλώσεις, να ανακαλέσουν άμεσα αυτές».

Ωστόσο, ο κ. Δένδιας απάντησε τη Δευτέρα στους εισαγγελείς λέγοντας πως «και οι κρίνοντες κρίνονται», ενώ συνέχισε: «Το σίγουρο είναι ότι εξαιτίας παραλείψεων μιας μειοψηφίας δικαστικών λειτουργών, σήμερα διαφεύγουν των συνεπειών του νόμου όχι μόνο τρομοκράτες, αλλά και κατηγορούμενοι για πάσης φύσεως εγκληματικές πράξεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα