Επίθεση Δούρου σε Σγουρό με φόντο τα απορρίμματα

Να δώσει πλήρη στοιχεία και ουσιαστικές απαντήσεις κάλεσε η υποψήφια Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου τον Γιάννη Σγούρο αναφορικά με το θέμα της λειτουργίας του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης και του Αποτεφρωτήρα Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων.
«Είχαμε εγκαίρως ζητήσει τη μη ανανέωση των συμβάσεων λειτουργίας του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) και του Αποτεφρωτήρα Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων» αναφέρει η ανακοίνωση της βουλευτή και υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, κάνοντας λόγο ταυτόχρονα για απευθείας, μη νόμιμη, σύμφωνα με

το Ελεγκτικό Συνέδριο, ανάθεση έργου ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ από τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις επιστολές που« είχαν στείλει προς τον πρόεδρο, την Εκτελεστική Επιτροπή, το ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, με κοινοποίηση στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 29 Ιουλίου 2013, 30 Σεπτεμβρίου 2013 και 26 Νοεμβρίου 2013, καθιστούσαμε σαφή την αντίθεσή μας στην απόφαση της Διοίκησης του ΕΔΣΝΑ για ανανέωση συνεργασίας με τους εγκαταστημένους αναδόχους.

Και θέταμε το ερώτημα της συνέχισης της λειτουργίας της μονάδας μηχανικής ανακύκλωσης και της μονάδας επεξεργασίας νοσοκομειακών υπό τους όρους των υπερκοστολογημένων συμβάσεων».Στις επιστολές του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε στοιχεία για τις συμβάσεις που έχει συνάψει ο ΕΣΔΚΝΑ-ΕΔΣΝΑ, στοιχεία για τα απορρίμματα δημοτικά και ιδιωτικά και πλήρη διαφάνεια για την οικονομική και τεχνική αξιολόγηση της λειτουργίας των υφιστάμενων μονάδων και της συνεργασίας του Συνδέσμου με τους ιδιώτες. Αγνοήσατε τα αιτήματα και προχωρήσατε στις αποφάσεις σας, διατηρώντας ως έχουν τα πεπραγμένα. Ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή να δώσετε τα στοιχεία των συμβάσεων, να δώσετε όλα τα στοιχεία των φορτίων που εισέρχονται στις εγκαταστάσεις από τους ΟΤΑ , τα Κέντρα Διαλογής (ΚΔΑΥ) και τους ιδιώτες. Δεν το έχετε κάνει.

Μας λέτε σήμερα ότι για πρώτη φορά ο Σύνδεσμος έχει «Μελέτη κοστολόγησης». Όχι, ούτε αυτή τη φορά ο Σύνδεσμος δεν έκανε μελέτη κοστολόγησης των υπηρεσιών. Παίρνετε τις δαπάνες και τις μοιράζετε στους ΟΤΑ, αυτό δεν είναι μελέτη κοστολόγησης! Γιατί;

Κύριε Πρόεδρε, δεν έχει εγκατασταθεί το διπλογραφικό σύστημα, υποχρέωση για τους ΦοΔΣΑ από το 2009! Γιατί;

Από το 2009 έπρεπε να υπάρχει διπλογραφικό και ισολογισμοί. Γιατί δεν έχει γίνει; Χωρίς διπλογραφικό, η όποια μελέτη κοστολόγησης δεν ελέγχεται». τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

The post Επίθεση Δούρου σε Σγουρό με φόντο τα απορρίμματα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα