Επιτάχυνση των διαδικασιών επιθυμεί το ΥΠΟΙΚ

Ανοικτές παραμένουν οι συζητήσεις μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και ττης Τρόικα καθώς όπως δήλωσε ανώτερος παράγοντας του υπουργείου , αμέσως μετά τη δίωρη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών, «δεν κλείσαμε κάτι σήμερα, συνεχίζονται οι συζητήσεις».

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, «επιθυμία μας – και δική τους – είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες τις επόμενες δύο ημέρες, για να αρχίσουν να

κλείνουν κεφάλαια», πριν αναχωρήσει ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Η ίδια πηγή έκανε επίσης λόγο για «πολύ καλό κλίμα» στις συζητήσεις με την τρόικα, καθώς «αντιλαμβάνονται τα επιχειρήματα που έχουμε αναπτύξει».

Η τρόικα θα έχει εκ νέου συνάντηση αύριο με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το θέμα της αποχώρησης των δημοσίων υπαλλήλων και της μείωσης του δημόσιου τομέα, που αποτελεί ένα από τα δύο «διαρθρωτικά ορόσημα» (το άλλο είναι οι τιμές των φαρμάκων) για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις. ευρώ.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ήδη επιδώσει στην τρόικα συγκεκριμένα στοιχεία για την εκπλήρωση του στόχου των υποχρεωτικών αποχωρήσεων από το Δημόσιο έως το τέλος του 2014.

Παράλληλα, συγκεκριμένες πολιτικές για την επίτευξη των στόχων του δημοσιονομικού προγράμματος, έχουν επιδώσει και άλλα υπουργεία στην τρόικα, όπως το υπουργείο Εργασίας, το υπουργείο Εσωτερικών, κ.ά.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, το υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου υποστήριξε ότι οι συζητήσεις με την τρόικα δεν έχουν καταλήξει ακόμα.

Επίσης, ανοικτό παραμένει το θέμα του ενιαίου φόρου στα ακίνητα, καθώς ο ίδιος παράγοντας επισήμανε ότι συζητήθηκε και αυτό το θέμα στη σύσκεψη.

Αναφορικά με την αντικατάσταση του κ. Τάκη Αθανασόπουλου, που παραιτήθηκε χθες από την ηγεσία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ο παράγοντας του οικονομικού επιτελείου είπε δεν ετέθη ζήτημα από την τρόικα να πληρωθεί η θέση από αλλοδαπό.

Keywords
Τυχαία Θέματα