Επιμένει ο Λαβρόφ ότι οι βάσεις της Κριμαίας είναι στα χέρια δυνάμεων «αυτοάμυνας»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επανέλαβε από τη Μαδρίτη τον ισχυρισμό του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι δεν πρόκειται για ρωσικά στρατεύματα κατοχής στις στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία αλλά για δυνάμεις «αυτοάμυνας» που δεν υπόκεινται στη Μόσχα, οι οποίες είχαν καταλάβει τις βάσεις στην χερσόνησο της Κριμαίας και πως η Ρωσία δεν μπορεί να τους διατάξει

να φύγουν.

Σε ότι αφορά το αίτημα των δυτικών εταίρων της Ρωσίας για εύρεση λύσης με την προϋπόθεση ότι ότι η Μόσχα θα αποσύρει τις δυνάμεις της από τη ναυτική βάση στη Μαύρη Θάλασσα προκειμένου να επιτραπεί η παρουσία διεθνών παρατηρητών, ο κ. Λαβρόφ υποστήριξε ότι έγκειται στις αρχές της Ουκρανίας και της Κριμαίας το κατά πόσο επιθυμούν την παρουσία των διεθνών παρατηρητών. Σημειώνεται ότι η Ουκρανία κάλεσε τους παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο Κίεβο και αναμένεται να μεταβούν εντός της ημέρας στην Κριμαία για να επιβλέψουν την κατάσταση στην περιοχή.

Η αποστολή, στην οποία συμμετέχουν αρκετά κράτη μέλη του ΟΑΣΕ —περιλαμβανομένων και απεσταλμένων των ΗΠΑ, αναμένεται να αρχίσει την Τετάρτη και θα έχει διάρκεια μίας εβδομάδας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στα γραφεία του ΟΑΣΕ στη Βιέννη.

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

The post Επιμένει ο Λαβρόφ ότι οι βάσεις της Κριμαίας είναι στα χέρια δυνάμεων «αυτοάμυνας» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα