Εντός σχεδίου πόλεως 30.000 στρέμματα στην Αττική

Εντός σχεδίου πόλεως μπαίνουν πάνω από 30.000 στρέμματα σε 15 δήμους σε όλη την Αττική, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, στο σχέδιο θα ενταχθούν αστικές και ημιαγροτικές εκτάσεις κυρίως της νοτιοανατολικής αλλά και δυτικής Αττικής.

Στην υπογραφή της απόφασης για την αναθεώρηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου της κοινότητας Καλυβίων Θορικού του Δήμου Σαρωνικού για ένταξη στο σχέδιο πόλης 2.510 στρεμμάτων προχώρησε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης. Παράλληλα αναμένεται να ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες τα

ΓΠΣ των Δήμων Βάρης, Νέας Ερυθραίας, Μεγαρέων, Χολαργού, με στόχο να πάρουν το δρόμο τους τουλάχιστον 15 πολεοδομικά σχέδια που είναι σε εκκρεμότητα σε ισάριθμους δήμους, τα οποία έχει επεξεργαστεί ο υπό κατάργηση Οργανισμός της Αθήνας.

«Με αυτό το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο δίνεται η δυνατότητα να προστατευθούν οι περιοχές φυσικού κάλλους και αρχαιολογικοί χώροι. Παράλληλα, επιτρέπεται να ενταχθούν περιοχές με αυθαίρετα, ώστε να οργανωθούν πολεοδομικά με χαμηλούς συντελεστές, χαμηλές πυκνότητες, δημιουργώντας στην Ανατολική Αττική περιοχές βιώσιμες και περιβαλλοντικά αναβαθμισμένες» ανέφερε ο κ. Μανιάτης.

Αξίζει να τονιστεί πως η κίνηση αυτή του υπουργείου εκτιμάται να ανεβάσει τις αξίες γης σε πολλές περιοχές πρώτης και παραθεριστικής κατοικίας, ευνοώντας χιλιάδες ιδιοκτήτες οικοπέδων και αγροκτημάτων. Παράλληλα θα οδηγήσει σε έμμεση νομιμομοποίηση δεκάδων χιλιάδων αυθαιρέτων.

The post Εντός σχεδίου πόλεως 30.000 στρέμματα στην Αττική appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα