Εντολή Μουσουρούλη για έλεγχους στα πλοία

Ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης έδωσε εντολή για έκτακτους έκτακτους ελέγχους στα πλοία της ακτοπλοΐας.

Η απόφαση ελήφθη ενόψει καλοκαιριού και της αναμενόμενης αύξησης των τουριστών οι οποίες πιθανότατα θα ξεπεράσουν τα 11 εκατομμύρια.

Βασική επιδίωξη είναι ο έλεγχος των πλοίων για θέματα ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και κατ’ επέκταση διασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών.

Ήδη με μέριμνα του Κλάδου Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων (ΚΕΕΠ) πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων ακτοπλοϊκών εταιρειών και εκπροσώπων του ΥΝΑ, με θέμα την αντιμετώπιση και τη διαχείριση τυχόν

βλαβών δρομολογιακών επιβατηγών και οχηματαγωγών πλοίων και την προληπτική συντήρηση.

Αναλυτικά όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη:

1. Θα υπάρχει άμεση και συνεχής ενημέρωση από τους εκπροσώπους των εταιρειών προς τον ΚΕΕΠ και θα παρέχονται σ’ αυτούς άμεσα όλες εκείνες οι πληροφορίες που απαιτούνται για την καλύτερη και ταχύτερη διαχείριση των ζημιών ή βλαβών των Ε/Γ και Ε/Γ-Ο/Γ ακτοπλοϊκών πλοίων.

2. Όλοι οι εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών δεσμεύθηκαν για την έγκαιρη εκτέλεση όλων των εργασιών συντήρησης, που προβλέπονται από το εφαρμοζόμενο σύστημα ασφαλούς διαχείρισης και τις οδηγίες των κατασκευαστών των μηχανών του κάθε πλοίου.

3. Στο θέμα της προληπτικής συντήρησης και στο πλαίσιο του Κώδικα ISM (International Safety Management), θεσπίζεται από τον Κλάδο έκτακτος έλεγχος, για θέματα συντήρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα