Εντείνονται οι επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας

Μία από τις χειρότερες νύχτες πέρασαν οι κάτοικοι της, αποκλεισμένης, Γάζας. Στην έκτη συνεχόμενη βραδιά επίθεσης από τους Ισραηλινούς.

Από τους νέους βομβαρδισμούς, έχασαν τη ζωής του τρία επιπλέον άτομα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 78, οι περισσότεροι εκ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Χαμάς και Ισραήλ, εντείνουν τις διπλωματικές προσπάθειες προς επίτευξη εκεχειρίας, με κέντρο διαμεσολάβησης την Αίγυπτο, όπου σήμερα αναμένεται να μεταβεί ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ,

ώστε να συμβάλλει στις προσπάθειες εκεχειρίας.

Το Ισραήλ θα σταματούσε τις επιθέσεις μόνο σε περίπτωση που συναντούσε αντίσταση, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε στο Αλ Τζαζίρα, ο Εμίρης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ζητώντας έκτακτη σύνοδο του Αραβικού συνδέσμου, έκανε εκκλήσεις για ενότητα στους Παλαιστίνιους και  για ειρηνικές διαδηλώσεις εναντίον των ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Πιθανή, σήμερα ή αύριο, η εκεχειρία μεταξύ ένοπλων δυνάμεων ισραηλινών και παλαιστινιακών δυνάμεων, δήλωσε υψηλόβαθμος παλαιστίνιος αξιωματούχος, την ώρα που οι παλαιστινιακές δυνάμεις ετοιμάζουν χερσαία εισβολή.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα