Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-Ιορδανίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι υπάρχουν πολλοί τομείς, στους οποίους θα μπορούσε να ενισχυθεί η συνεργασία Κύπρου – Ιορδανίας σε εμπορικό και οικονομικό επίπεδο.

Σε χαιρετισμό σε επιχειρηματικό φόρουμ στο Αμάν της Ιορδανίας, όπου βρίσκεται από την Τετάρτη για διήμερη επίσημη επίσκεψη, ο Πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε ότι η ανεύρεση μεγάλης ποσότητας φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου δημιουργεί εξαιρετικές

προοπτικές και νέα δεδομένα για συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών.

Αναφερόμενος στον τομέα των επενδύσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι η Κύπρος έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστο διεθνές επιχειρηματικό κέντρο και αποτελεί ελκυστικό προορισμό εισροής ξένων κεφαλαίων.

Μιλώντας στο ίδιο φόρουμ, ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας, Φαέζ Αλ Ταράουνε τόνισε τις προοπτικές που έχουν οι δύο χώρες για να ενισχύσουν τη συνεργασία τους, επισημαίνοντας ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο βασιλιάς Αμπντάλλα έχουν την πολιτική βούληση να το πράξουν.

Κανένας, είπε, δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος από το επίπεδο του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών, ωστόσο υπάρχει ευκαιρία για ενίσχυσή του και αυτή είναι η πρόκληση για το μέλλον.

Βοήθεια στους Σύριους πρόσφυγες

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τους πρόσφυγες από τη Συρία, τόνισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, σε ομιλία του στο επιχειρηματικό φόρουμ στο Αμάν.

Διαβεβαίωσε ότι θα προωθήσει παράλληλα αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να υπάρξει συνδρομή προς την Ιορδανία για αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μετά το φόρουμ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τους προέδρους της Γερουσίας και της Κάτω Βουλής.

Πηγή: philenews.com

Keywords
Τυχαία Θέματα