Ενδιαφέρον των ρωσικών σιδηροδρόμων για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Έτοιμο να επενδύσει τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ στην υπό αποκρατικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι το ρωσικό σιδηροδρομικό μονοπώλιο RZD, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της ρωσικής εταιρίας, Βλαντιμίρ Γιακούνιν, την Τετάρτη στο τηλεοπτικό κανάλι Alpha.

Tο Reuters σχολιάζει ότι η δήλωση του Γιακούνιν επιβεβαιώνει ότι οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι είναι μεταξύ των τριών ενδιαφερομένων για την απόκτηση

της ελληνικής εταιρίας. Εκτός από την ελληνορωσική κοινοπραξία, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και η γαλλική SNCF και η ρουμανική Grampet Group.

Οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι ενδιαφέρονται επίσης για την θυγατρική του ΟΣΕ ROSCO που είναι πιθανό να τους φέρει αντιμέτωπους με την γερμανική Siemens και την γαλλική εταιρία μηχανολογικού εξοπλισμού Alstom.

«Θέλουμε να επενδύσουμε ιδιαίτερα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ», είπε ο Γιακούνιν στον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha. «Θέλουμε να επενδύσουμε πολλά λεφτά … εφ’όσον είμαστε σίγουροι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μας υποστηρίξει». Στη συνέχεια, ερωτώμενος για το ύψος των επενδύσεων είπε: «Μπορώ σίγουρα να πω ότι πρόκειται για ένα ποσό των 100 εκατ. ευρώ».

Η RZD μεταφέρει ετησίως περίπου 1,3 δισ. επιβάτες στη Ρωσία, εισφέρει το 2,5% του ρωσικού ΑΕΠ, ενώ απασχολεί 950.000 εργαζομένους.

The post Ενδιαφέρον των ρωσικών σιδηροδρόμων για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα