Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης: Κοντά στα ορφανά παιδιά της Ελλάδας

Με σύνθημα «καλέστε φέτος στο πασχαλινό σας τραπέζι ένα φτωχό παιδί» διοργανώθηκε για ακόμη μία φορά από το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης μία μικρή γιορτή στο Φιλανθρωπικό μαγαζί «το δεύτερο χέρι» στη Φειδίου την Τετάρτη, προκειμένου να μαζευτούν χρήματα αλλά και δέματα με τρόφιμα για τα ορφανά παιδιά της Ελλάδας.
«Σε συνεργασία με τις κοινωνικούς λειτουργούς κάποιων Δήμων της Αθήνας, Αγ. Βαρβάρα, Αιγάλεω,

Αχαρνών αλλά και δήμο Αθηναίων, μοιράσαμε σήμερα δέματα σε φτωχές οικογένειες και παιδιά» μας είπε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Καραβανιού Αλληλεγγύης, Παπαδιγενόπουλος Κώστας.
Μας τόνισε ότι «πρόκειται για παιδιά που για οποιονδήποτε λόγο έχουν χάσει και τα δύο παιδιά τους και ζουν με τον παππού και τη γιαγιά». «Ο κάθε δωρητής», μας εξηγεί «αναλαμβάνει να δίνει 300 ευρώ το χρόνο για κάθε παιδί».
Τα δέματα που φτιάχνονται για τις οικογένειες περιλαμβάνουν κυρίως γάλατα, ζυμαρικά, τσουρέκια, μερικά γλυκά κλπ.
«Το Ελληνικό Καραβάνι εδώ και 20 χρόνια βοηθάει τα ορφανά παιδιά του κόσμου. Τα 2 τελευταία χρόνια βοηθάει τα ορφανά παιδιά της Ελλάδας» μας λέει η ταμίας του «Καραβανιού» Σιάμπου Μαρία.
«Μέχρι σήμερα έχουμε βοηθήσει 25.000 παιδιά στις τέσσερις Ηπείρους. Αυτά τα χρήματα τα δίνουν κάποιες ελληνικές οικογένειες που «αναλαμβάνουν» ένα παιδί.
Αυτό που γινόταν σήμερα είναι ότι δίναμε την τρίτη δόση στα παιδιά της Αθήνας αλλά έχουμε και παιδιά από όλη την Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι όποιος ενδιαφέρεται μπορεί από τις 12 Απριλίου έως την Μεγάλη εβδομάδα να δώσει ή χρήματα ή τρόφιμα στην Πλατεία Κοραή, βοηθώντας τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

(Για να επικοινωνήσετε με το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης:

Τηλ. 210- 3314334, 210- 3816886

Πλ. Ελευθερίας 1, Αθήνα)

Επιμέλεια: Εύη Κολιού

Keywords
Τυχαία Θέματα