Έλληνας δικηγόρος ο «εγκέφαλος» της μαφίας!

Καίριο χτύπημα σε ελληνοϊταλική μαφία, που διακινούσε λαθρομετανάστες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκομίζοντας κέρδη που ξεπερνούν τα 12,5 εκατομμύρια δολάρια, κατάφεραν να εξαρθρώσουν οι διωκτικές αρχές.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή κυκλώματα, το οποίο –σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.– από το 2008 έως και σήμερα διακίνησε τουλάχιστον 1.500 ανθρώπους. Οι περισσότεροι από τους λαθρομετανάστες είναι Ιρακινοί κουρδικής καταγωγής.

Ανάμεσά τους γυναίκες και μικρά παιδιά, τα οποία έπεσαν στα δίχτυα των δραστών αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Όλοι τους έπρεπε να καταβάλουν

στα μέλη του κυκλώματος 16.000 δολάρια έκαστος για να κερδίσουν μια θέση σε ένα σαπιοκάραβο ή στην κρύπτη κάποιου φορτηγού.

Όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της Ρώμης, για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας συνεργάστηκαν οι ιταλικές, ελληνικές και γερμανικές αρχές, οι οποίες για μήνες ολόκληρους είχαν θέσει τους δράστες υπό στενή παρακολούθηση.

Σύμφωνα με πηγές της Ασφάλειας Αθηνών, «εγκέφαλος» του ελληνικού κυκλώματος είναι γνωστός τηλεοπτικός δικηγόρος που, όμως, προς το παρόν οι Αρχές δεν μπορούν να «θέσουν» το κατηγορητήριο εις βάρος του.

Άρης ΣπίνοςTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα