Ελεύθερος με εγγύηση ο Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Με την χρηματική εγγύηση των 100.000 ευρώ που του επεβλήθη, αφέθηκε ελεύθερος ο Γιάννος Παπαντωνίου, μετά την απολογία του στην εφέτη ανακρίτρια κα Μερόπη Πουλάκη, στην οποία και έδωσε εξηγήσεις την Τρίτη, για τις δύο πράξεις ανακριβούς δήλωσης του πόθεν έσχες, εκ των οποίων η μία, που αφορά στο 2010, διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Μαζί με τον κ. Παπαντωνίου, απολογήθηκε και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, η οποία επίσης αφέθηκε ελεύθερη, με την επιβολή της χρηματικής εγγύησης των 50.000 ευρώ.

Το ζευγάρι αντιμετωπίζει κατηγορίες, που

αφορούν το χρηματικό ποσό του 1,3 εκατ. ευρώ, το οποίο εντοπίστηκε μέσω της περιβόητης « λίστας Λαγκάρντ», σε τραπεζικό λογαριασμό και τα οποία δεν είχαν δηλωθεί όπως έπρεπε στα περιουσιακά στοιχεία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε, πως δεν είχε γνώση της ύπαρξης του συγκεκριμένου ποσού, καθώς αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του, από τον προηγούμενο γάμο της.

Να σημειώσουμε, πως ο κ. Παπαντωνίου είχε αρνηθεί αρχικά ακόμα και την ύπαρξη του λογαριασμού, ωστόσο στη συνέχεια αναγκάστηκε όπως όλα δείχνουν να παραδεχθεί πως υφίσταται. Μάλιστα, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής είχε πει ότι ανοίχτηκε το 2000, εν αγνοία του και ότι τα χρήματα που κατατέθηκαν σε αυτόν αποτελούν, ουσιαστικά, χρήματα της συζύγου του και του τέως συζύγου της, για τις σπουδές των δύο γιων τους. Φέρεται, επίσης, να υποστηρίζει ότι τα χρήματα, το 2010, επαναπατρίστηκαν και περιήλθαν στα παιδιά της συζύγου του.

Όσον αφορά τη μη δήλωση του επίμαχου ποσού το 2008, ο πρώην υπουργός και η κ. Κουράκου αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, έχοντας απολογηθεί και αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις 50.000 και 20.000 ευρώ αντίστοιχα, τον περασμένο Απρίλιο.

Η δίκη της υπόθεσης αναμένεται σύντομα στο Εφετείο.

The post Ελεύθερος με εγγύηση ο Παπαντωνίου και η σύζυγός του appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα