Ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα οι συλληφθέντες από τις Σκουριές

Οι τρεις συλληφθέντες από τις Σκουριές που συμμετείχαν σε κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική από την « Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», αφέθηκαν πριν λίγη ώρα ελεύθεροι μετά από προφορική εντολή του εισαγγελέα, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απείθειας και της παράνομης βίας.

Δύο γυναίκες 30 και 47 ετών και ένας άντρας 55 ετών κατηγορούνται ότι απέκλεισαν το δρόμο που οδηγεί στο εργοστάσιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, ενώ νωρίτερα τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από επεισόδια που

εκτυλίχθηκαν ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και των διαδηλωτών, οι οποίοι καταγγέλουν ξυλοδαρμό από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή δημοσιεύματα για τους τραυματισμούς διαψεύδει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά διαδηλωτών.

«Αντίθετα ομάδα ατόμων δε συμμορφώνονταν με συνεχείς αστυνομικές συστάσεις και εντολές να απομακρυνθούν από το σημείο. Οι διατιθέμενες αστυνομικές δυνάμεις δεν προέβησαν σε χρήση δακρυγόνων μέσων εναντίον των διαδηλωτών, αλλά τους απομάκρυναν με την σωματική τους παρουσία» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται μάλιστα ότι όλες οι ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων έγιναν στο πλαίσιο της νομιμότητας και με πλήρη σεβασμό των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Κωνσταντίνος Τσακαλίδης

The post Ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα οι συλληφθέντες από τις Σκουριές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα