Έκθεση ΟΟΣΑ: Να αρθεί η μονιμότητα στο Δημόσιο!

Δημόσιο στα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα προτείνει έκθεση του οργανισμού

Με συμβάσεις αορίστου χρόνου και κατά τα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα προτείνει να γίνεται η πρόσληψη στον Δημόσιο Τομέα ο ΟΟΣΑ σε νέα έκθεσή του.

Στο σκέλος της έκθεσης που αφορά τη Δημόσια Διοίκηση επισημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει αλλαγή στο καθεστώς εργασίας που αφορά τον δημόσιο τομέα, τουλάχιστον για τους

νεοπροσλαμβανόμενους. Το ζήτημα είχε τεθεί στην έκθεση του Οργανισμού το 2011, ωστόσο δεν έγινε καμία ενέργεια, καθώς απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση.

Κατά τα λοιπά, η έκθεση επισημαίνει πρόοδο στον τρόπο λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, την ανάγκη για «περαιτέρω ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της Δημόσιας Διοίκησης, μέσω της ανάπτυξης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και την αξιολόγηση της αποδοτικότητας των υπαλλήλων με «καθαρά» και “αντικειμενικά” κριτήρια».

Ως προς την επιδιωκόμενη συρρίκνωση, αλλά και την αναδιάρθρωση του Δημοσίου, επισημαίνεται ότι ο στόχος επιτυγχάνεται για τη διετία 2011-2015, που εκτιμάται ότι θα υπάρξουν περίπου 150.000 αποχωρήσεις, κυρίως λόγω συνταξιοδοτήσεων. Επιπλέον, γίνεται μνεία στο πρόγραμμα της κινητικότητας, αλλά και στις 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014. Περαιτέρω, η έκθεση αναφέρεται στην επιτευχθείσα μείωση κατά 20% των μισθολογικών δαπανών σε όλο το φάσμα του Δημοσίου, αλλά και στην προσπάθεια μείωσης των διοικητικών βαρών προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η επιχειρηματικότητα, αλλά και να μειωθεί η γραφειοκρατία.

Στη συνάντηση που είχαν χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο γενικός γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία συζήτησαν για τη μείωση των διοικητικών βαρών.

Διαβάστε αναλυτικά τις προτάσεις του ΟΟΣΑ στην Ελλάδα για τη μείωση των διοικητικών βαρών των επιχειρήσεων.

The post Έκθεση ΟΟΣΑ: Να αρθεί η μονιμότητα στο Δημόσιο! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα