Εκταμίευση 100 εκατ για τη στήριξη των πλημμυροπαθών υποσχέθηκε η Μέρκελ

Άμεση εκταμίευση 100 εκατομμυρίων ευρώ υποσχέθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στα θύματα των χειρότερων πλημμυρών στη Γερμανία της τελευταίας δεκαετίας.

Η εξαγγελία της Μέρκελ έγινε κατά τη διάρκεια περιοδείας της στις πληγείσες περιοχές.

Στο γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας, τουλάχιστον δέκα χιλιάδες άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ χιλιάδες

άλλοι έχουν αναγκαστεί να καταφύγουν μακριά από τις οικίες τους στη Βαυαρία.

«Μολονότι τα επίπεδα των υδάτων υποχωρούν με αργούς ρυθμούς στο Πάσαου, οι επιπτώσεις της πλημμύρας θα υπάρχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε η κ. Μέρκελ σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στους δρόμους της πόλης της Κάτω Βαυαρίας.

«Γι’ αυτό το λόγο 100 εκατομμύρια ευρώ άμεσης βοήθειας θα χορηγηθούν τόσο από το κράτος της Βαυαρίας, όσο και από την ομοσπονδιακή γερμανική κυβέρνηση.

Θα τα μοιράσουμε στη μέση, 50 και 50», συμπλήρωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, σημειώνοντας ότι πλέον το βασικό είναι η βοήθεια να φθάσει γρήγορα στους ανθρώπους οι οποίοι την έχουν ανάγκη.

Η κ. Μέρκελ επισκέφθηκε αργότερα και την πόλη Πίρνα στη Σαξονία, ενώ το απόγευμα αναμενόταν να κάνει στάση και στην πόλη του Γκράιτς, στο ανατολικό κρατίδιο της Θουριγγίας.

Σε δηλώσεις του, ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Πέτερ Ράμζαουερ, σημείωσε ότι η καταστροφή λόγω των πλημμυρών πιθανότατα θα στοιχίσει στη Γερμανία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα