Έκρηξη σε ινδικό υποβρύχιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκοτώθηκαν μέλη πληρώματος σε ινδικό υποβρύχιο από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο ‘Άμυνας της χώρας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν αυτό, το οποίο χαρακτήρισε ως μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες των τελευταίων ετών.

Νωρίτερα, το πολεμικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι 18 ναύτες παγιδεύτηκαν μετά από έκρηξη και φωτιά στο υποβρύχιο

INS Sindhurakshak στη Βομβάη.

«Λυπούμαι για τους ναύτες που χάθηκαν υπηρετώντας τη χώρα», τόνισε ο υπουργός Άμυνας Α.Κ. ‘Αντονι.

Εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας Zviezdotchka, η οποία πραγματοποίησε επισκευαστικές εργασίες στο υποβρύχιο, δήλωσε ότι αυτό ήταν «επιχειρησιακά ενεργό».

«Οι μηχανικοί των ναυπηγείων “Zviezdotchka” είχαν ρυθμίσει όλα τα προβλήματα», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, προσθέτοντας ότι έγιναν «κάποιες παρατηρήσεις» στη διάρκεια επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε από εμπειρογνώμονες στο λιμάνι του Σεβεροντβίνσκ, στη θάλασσα Μπάρεντς.

Ωστόσο, «τη στιγμή της υπογραφής της πράξης παράδοσης (του υποβρυχίου INS Shindhurakshak) στην Ινδία, δεν υπήρξε κάποια διαμαρτυρία», σημείωσε ο ίδιος.

«Τον Ιούνιο του 2010 υπογράψαμε συμβόλαιο για εργασίες ρουτίνας επισκευής και ανακαίνισης (του υποβρυχίου) και το παραδώσαμε τον Ιανουάριο του 2013 στις ινδικές αρχές…Εγκαταστήσαμε ένα νέο σύστημα πυραύλων ‘Club’ και συστήματα παραγωγής ενέργειας», εξήγησε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Οκτώ υπάλληλοι της εταιρείας Zviezdotchka είναι αυτήν τη στιγμή στο Βομβάη, όπου βρίσκεται μισοβυθισμένο το υποβρύχιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα