Διαβάστε τις λίστες των μετατάξεων για τους 6.000 εκπαιδευτικούς

Τις λίστες από τις οποίες θα προκύψουν οι υποχρεωτικές μετατάξεις των εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση δημοσιοποίησε το βράδυ της Τρίτης το υπουργείο Παιδείας.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά το πλεονάζον προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανά κλάδο, ειδικότητα ή κατηγορία και οι αντίστοιχες κενές θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ακόμη,
αναφέρεται ο αριθμός θέσεων των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υποχρεωτικά θα πάρουν μετάταξη για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανά περιφέρεια και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, κλάδο ή ειδικότητα.

Επιπλέον και όπως υπογραμμίζεται στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, οι εκπαιδευτικοί που εμπίπτουν σε κατηγορίες, κλάδους και ειδικότητες που τίθενται σε υποχρεωτική κινητικότητα καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις προτίμησης από σήμερα έως και τις 23 Αυγούστου. Στη συνέχεια θα συνταχθούν οι αξιολογικοί πίνακες, βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι υποχρεωτικές μετατάξεις.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στις διαμορφωμένη για τον σκοπό αυτό ιστοσελίδα http://teachers.exams.minedu.gov.gr του υπουργείου Παιδείας.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με την αίτηση προτίμησης οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να συμπληρώσουν και εκείνα τα στοιχεία που λαμβάνονται υπόψη για τη μοριοδότησή τους και την κατάταξή τους σε αξιολογικούς πίνακες. Συγκεκριμένα, η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα γίνει βάσει της συνολικής προϋπηρεσίας τους και των τίτλων σπουδών, ενώ συνυπολογίζονται και κοινωνικά κριτήρια όπως είναι οι οικογενειακοί λόγοι. Έτσι, για παράδειγμα, όσοι εκπαιδευτικοί έχουν δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ ή είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού θα έχουν προτεραιότητα, σε σχέση με εκείνους που αποδεικνύουν λιγότερα προσόντα, προκειμένου να μεταταγούν στην περιοχή ή στη διοικητική θέση που επιθυμούν.

Πάντως, στην υπουργική απόφαση υπογραμμίζεται ότι οι δηλώσεις που θα καταθέσουν οι εκπαιδευτικοί «ισοδυναμούν» με υπεύθυνη δήλωση. Συνεπώς σε περίπτωση που διαπιστωθεί ανακρίβεια ή αναλήθεια, ο εκπαιδευτικός θα διώκεται πειθαρχικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα