Εκλογές στο ΕΜΠ στις 3 Δεκεμβρίου


Έπειτα από πέντε σχετικές προσπάθειες, το Πρυτανικό Συμβούλιο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προκήρυξε εκλογές με στόχο την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος, στις 3 Δεκεμβρίου.

Οι προηγούμενες προσπάθειες διακόπηκαν από κινητοποιήσεις φοιτητών ενάντια στην εφαρμογή του νέου Νόμου Πλαισίου, ενώ και την Τρίτη, επειτα από νέα προσπάθεια που έγινε για να διακοπεί η συνεδρίαση του Πρυτανικού

Συμβουλίου, το όργανο συνεδρίασε σε άλλη αίθουσα προκηρύσσοντας έτσι τις εκλογές για το Συμβούλιο Διοίκησης του Ιδρύματος.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που η διαδικασία διακοπεί με τη συμβατική μέθοδο της κάλπης, θα επαναληφθεί στις 4 του μήνα, ενώ εάν δεν καρποφορήσουν οι δύο προσπάθειες και κηρυχθούν άγονες οι εκλογές, η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στις 10 Δεκεμβρίου.

Ακόμη, εκλογές για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος προγραμματίζονται και στο Πολυτεχνείο Κρήτης, συγκεκριμένα την Τετάρτη.

Με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πολυτεχνείο Κρήτης ολοκληρώνονται οι εκλογικές διαδικασίες σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας ώστε τον Ιανουάριο του 2013 να έχουν εκλέξει όλα τα νέα Συμβούλια Διοίκησής τους.

Διαβάστε σχετικά στο “Π” : “Αιφνίδια παραίτηση του αντιπρύτανη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου”Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα