Εισβολή διαδηλωτών στην αμερικανική πρεσβεία της Υεμένης (Βίντεο)

Χιλιάδες διαδηλωτές εισέβαλαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στην αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά. Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ, ενώ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις με αφορμή την αντι-ισλαμική ταινία που πυροδότησε την επίθεση στη Βεγγάζη και σε άλλες χώρες του μουσουλμανικού κόσμου.

Το πλήθος έσπασε πολλά τζάμια της ισχυρά φυλασσόμενης πρεσβείας πριν μπει τους χώρους του συγκροτήματος και πριν προλάβει

να αντιδράσει το προσωπικό ασφαλείας, που στη συνέχεια άνοιξε πυρ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι της πρεσβείας έχουν φυγαδευτεί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η πρεσβεία της Υεμένης ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν θύματα.
“Ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν θύματα απ’ αυτό το χαοτικό επεισόδιο. Η κυβέρνηση της Υεμένης θα τιμήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της για να διασφαλίσει την ασφάλεια των διπλωματών και θα αυξήσει την παρουσία των δυνάμεων ασφαλείς γύρω απ’ όλες τις ξένες αποστολές”, αναφέρεται στη δήλωση.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε πως οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να απωθήσουν τους ως επί το πλείστον νεαρούς διαδηλωτές από το χώρο της πρεσβείας.

Την Πέμπτη, σύμφωνα με το BBC, έχουν αναφερθεί επίσης διαδηλώσεις στην Τύνιδα, το Χαρτούμ του Σουδάν, την Καζαμπλάνκα και τα γραφεία του ΟΗΕ στη Γάζα.

Εν τω μεταξύ, τα ξημερώματα της Πέμπτης, μετά από βραδινή συγκέντρωση της Τετάρτης, επεισόδια είχαν ξεσπάσει για δεύτερη νύχτα έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο.

Αφορμή για τα γεγονότα, καθώς και για τη χτεσινή δολοφονία του Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη αποτέλεσε η ταινία του 56χρονου Αμερικανο-ισραηλινού Σαμ Μπάσιλ με τίτλο «Η αθωότητα των μουσουλμάνων». Σημειώνεται ότι η αμφιλεγόμενη ταινία που φαίνεται να έχει πυροδοτήσει νέο κύκλο αίματος στις μουσουλμανικές χώρες, εμφανίζει τον προφήτη Μωάμεθ σαν έναν τρελό, ερωτύλο, ψευτοθρησκευόμενο. Συνολικά κόστισε 5 εκατομμύρια δολάρια και κατά ένα μέρος της χρηματοδοτήθηκε από περίπου 100 εβραίους δωρητές.Αποσπασμα της ταινίας:

Keywords
Τυχαία Θέματα